Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Magyar sikerek a vízilabda Euroligában

2005.02.05. 19:20
A Domino-BHSE négy góllal győzött az orosz Csehov, a Vasas pedig egy góllal a szerb Nis otthonában a férfi vízilabda Euroliga negyedik fordulójában.
A címvédő Domino hazai környezetben 12-8-re verte orosz ellenfelét, amelyet ezúttal a világ egyik legjobb centerének tartott Csomakidze is erősített. Kovács István gárdája elsősorban nagyszerű támadójátékának köszönhetően gyűjtötte be a két pontot, így - két fordulóval a befejezés előtt - hat pontjával gyakorlatilag már negyeddöntősnek érezheti magát.

Biros Péter, a magyar együttes egyik legjobbja az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a védekezésükre ezúttal nem lehetnek büszkék, de a támadásban ezúttal minden bejött.

A TEVA-VasasPlaket nagy csatában egygólos győzelmet aratott a szerb-montenegrói Nis otthonában a férfi vízilabda Euroliga 4. fordulójában. A találkozó elején kiegyenlített játék folyt a medencében, ám a vezetést rendre a hazaiak szerezték meg. A harmadik negyed elején - először a találkozó folyamán - kétgólosra növelte előnyét a nisi csapat, ám ekkor Varga Dániel és Steinmetz Ádám villanásával egyenlített a magyar gárda.

Az utolsó felvonásban ismét a szerbek jutottak előnyhöz, de Földi Sándor legénysége - és főleg az újabb két találatot szerző Varga - megrázta magát, és sorozatban dobott három góllal eldöntötte az összecsapást. A hazaiak a hajrában már csak szépíteni tudtak. A Vasas mostani győzelmével - két fordulóval a csoportkör vége előtt - a Honvédhoz hasonlóan gyakorlatilag negyeddöntős.

"Gratulálok az egész csapatnak, hogy sikerült megfordítani a mérkőzést. Nehéz találkozón, nagy csatán vagyunk túl. Lassan lendültünk játékba, de fejben összeszedtük magunkat, így a záró játékrészben képesek voltunk eldönteni az összecsapást" - mondta Földi az MTI-nek.

Eredmények:
A-csoport:
Nis (szerb-montenegrói) - TEVA-VasasPlaket 6-7 (2-1, 1-1, 1-2, 2-3)
magyar góldobók: Varga D. 3, Steinmetz Á. 2, Mátyás, Vindisch 1-1

D-csoport:
Csehov (orosz)- Domino-BHSE 11-15 (3-4, 4-4, 2-5, 2-2)
A magyar góldobók: Biros 7, Kiss G. 3, Benedek, Szivós 2-2, Bárány 1