Michalczewski mégis folytatná

2005.03.02. 15:45
A korábbi félnehézsúlyú világbajnok, Dariusz Michalczewski még nem döntötte el véglegesen, befejezi-e pályafutását, de most a folytatáson gondolkodik.
Dariusz Michalczewski a francia Fabrice Tiozzótól szombaton elszenvedett kiütéses veresége ellenére sem lát okot arra, hogy befejezze profi pályafutását, ugyanakkor véglegesen továbbra sem döntött jövőjéről.

Tudja, hogy befejezésre biztatják

"Nem érzem úgy, hogy a szombati meccs miatt abba kellene hagynom a bokszot, ezért nem a befejezés, sokkal inkább a folytatás mikéntjén gondolkodom, de még kell néhány hét a végleges döntésig" - mondta a 37 éves lengyel-német sztár.

A Bildnek adott nyilatkozatában azt mondta, tizenkét éves kora óta egyedül dönt, és most is egyedül határoz. Pontosan tudja ugyanakkor, hogy sokan tanácsolták neki, hogy fejezze be pályafutását. "Talán igazuk van, és valószínűleg szeretnek, féltenek" - fogalmazott.

Mi jöhet a jól szervezett élet után?

"Az életem eddig jól szervezett volt, az a kérdés, mi lesz a jövőben. Tudja-e pótolni majd a stresszt, a küzdelmet és a sportot valami más" - közölte.

A Boksz Világszervezetnél (WBO) korábban évekig világbajnok Michalczewski közel másfél év után lépett ismét szorítóba a hamburgi gálán, amelyen a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú koronáját próbálta elhódítani Tiozzótól, aki azonban a hatodik menetben kiütötte. "A szombati meccs nem sikerült jól, a bíró jogosan szakította félbe a küzdelmet" - nyilatkozott a Tigris.

Kohl inkább Erdeit favorizálja

Hamburgban Erdei Zsolt, Michalczewski klubtársa megosztott pontozással legyőzte az argentin Hugo Hernan Garayt, s ezzel harmadszor védte meg a tavaly januárban megszerzett WBO félnehézsúlyú címét. Klaus-Peter Kohl, az Universum menedzsere hétfőn úgy nyilatkozott, nem tudja, van-e értelme annak, hogy Michalczewski szorítóba lépjen, inkább Erdei mérkőzését szervezné meg Tiozzo ellen.