Auguszta
-3 °C
2 °C

Lemondta a válogatottságot az olimpiai bajnok pólós

2005.03.03. 16:19
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Tamás idén nem szerepel Kemény Dénes csapatában. Az olasz Nervi légiósa egészségi okokkal indokolta elhatározását, a kapitány elfogadta.
Az athéni olimpiai játékokon aranyérmes férfi vízilabdacsapat védője, Varga Tamás egészségi okok miatt lemondott a válogatottságról.

Kemény megértő volt

Az olasz Nerviben játszó olimpiai bajnok személyesen közölte elhatározását Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal. Jelezte egyúttal, hogy döntése erre az évre szól, egyszersmind reméli, a jövőben megint számíthat rá a szakvezető, és vissza tudja verekedni magát a legjobbak közé.

Kemény korántsem örömmel, de megértéssel fogadta a sérüléssel sokat bajlódó, amúgy itáliai csapatánál jelenleg is heti nyolc-kilenc edzést végző Varga bejelentését.

Megjósolhatatlan következmények

"Az utóbbi másfél év kemény munkája, benne az olimpiai felkészülés miatt Varga Tamás úgy érzi, pihennie kell, ezért mondta le a válogatottságot. Úgy gondolom, a júliusi montreali világbajnokságra készülő csapatnak majd hiányozhat, ugyanakkor időközben a helyére valaki be is épülhet, tehát nem lehet megjósolni, milyen következményekkel jár a lépése. Amellyel amúgy egyet tudok érteni, ő tényleg egy különleges eset, rengeteget volt orvosnál. Azzal váltunk el, hogy ősztől - játsszon bárhol is - a válogatottba való bekerülésre elegendő teljesítményt várok tőle" - mondta az MTI-nek a kapitány.

Nem kellő regenerálódás

Varga az olimpia óta sokat betegeskedett, de mivel csapatában húzóembernek számít, folyamatosan játszania kellett, így nem tudta kipihenni fáradságát, és nem tudott kellőképpen regenerálódni. A centerposzton is bevethető játékos az egyik legeredményesebb a Nerviben.

Varga és testvére, a jelenleg a Dinamo Moszkvát erősítő Zsolt 2003-ban együtt volt tagja a Barcelonában világbajnoki aranyérmes csapatnak. Fivére az olimpiai csapatból már kiszorult, idén pedig az olimpiai döntőben is eredményes Tamás sem játszik.

Volt botrányhős

A vasasos Varga a sydneyi olimpia után került be a válogatottba, a 2002-es botrányos verekedéssel végződő bajnoki döntő után, mint az egyik provokátor és főszereplő, másfél éves eltiltást kapott, de később mérsékelték. Varga amúgy elsőként kért bocsánatot tettéért.