Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Schumacher újra esélyes a sportolói Oscarra

2005.03.09. 16:29
Nyilvánosságra hozták a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díj jelöltjeinek névsorát. A díjakat május 16-án, a portugáliai Estorilban adják át, ismét az esélyesek közt van Michael Schumacher, valamint Marija Sarapova és a görög labdarúgó-válogatott.
Nyilvánosságra hozták a sportolói Oscar-díjnak tartott Laureus-díj jelöltjeinek névsorát. A szervezők a tavalyi eredmények alapján készítették el a jelöltek hat-hat fős listáját.

Schumacher-Armstrong csata várható

Michael Schumacher
Michael Schumacher
A férfiak között ezúttal is ott van a listán a tavalyi győztes Michael Schumacher, aki 2004-ben hetedik alkalommal lett a Forma-1 világbajnoka. Mellette a hatszoros Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong, honfitársa, az athéni olimpián hat arany- és két bronzérmet begyűjtő úszó, Michael Phelps, a görög fővárosban 1500 és 5000 m-en is első atléta, a marokkói Hisam el-Gerúzs (Hicham el Guerrouj), a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben diadalmaskodó olasz Valentino Rossi, valamint a világelső teniszező, a svájci Roger Federer található a jelöltek között.

Atlétákból áll a fél női mezőny

A kitüntető címért a nőknél is versenyben lesz a "címvédő", a svéd golfozó Annika Sörenstam. Az atlétikát hárman is képviselik a mezőnyben a rúdugrás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója, az orosz Jelena Iszinbajeva, az Athénban 800 m-en és 1500-on első brit Kelly Holmes, valamint a hétpróba ötkarikás aranyérmese, a svéd Carolina Clüft személyében. A hat nevezett között van még a Wimbledonban győztes orosz teniszező, Marija Sarapova és az augusztusban negyedik olimpiai aranyérmét megszerző holland kerékpározó, Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Díjazott lehet a görög futballválogatott

Eddigi nyertesek
2000: Tiger Woods, Marion Jones, Manchester United

2001: Tiger Woods, Cathy Freeman, francia labdarúgó-válogatott

2002: Michael Schumacher, Jennifer Capriati, ausztráliai krikett-válogatott

2003: Lace Armstrong, Serena Williams, brazil labdarúgó-válogatott

2004: Michael Schumacher, Annika Sorenstam, angol rögbiválogatott

A csapatok listáján az Európa-bajnok görög labdarúgó-, és az olimpiai bajnok argentin kosárlabda-válogatott, az észak-amerikai profi baseball-ligát (MLB) megnyerő Boston Red Sox, a golfozók Ryder Kupáján győztes európai csapat, a labdarúgó Bajnokok Ligájában élen végzett FC Porto és a Forma-1-ben legjobb Ferrari található.

A díjakat május 16-án, a portugáliai Estorilban adják át.