Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Olaszországban törölték a sporteseményeket

2005.04.02. 15:14
Az Olasz Olimpiai Bizottság (Coni) döntése szerint a hétvégén minden sportesemény elmarad Olaszországban: így fejezik ki tiszteletüket az ország sportolói a haldokló pápa előtt. Csupán a kosárlabda Final Four-döntőjét tartják meg, mert a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség nem akar halasztani.
Az Olasz Olimpiai Bizottság (Coni) döntése szerint a hétvégén minden sportesemény elmarad Olaszországban: így fejezik ki tiszteletüket az ország sportolói a haldokló pápa előtt.

"A pápát övező tisztelet miatt"

A testület elnöke, Gianni Petrucci közleményben szólította föl az olasz sportszervezeteket, hogy a katolikus egyházfő kritikus állapota miatt töröljék a hétvégére tervezett versenyeket, mérkőzéseket.

"Az atléták, az edzők és a szurkolók érzéseire tekintettel kell lennünk, és a pápát övező tiszteletnek engedelmeskedve fel kell függesztenünk a versengést ezen a hétvégén" - idézi a Coni kommünikéjét a Gazzetta dello Sport című napilap weboldala.

Az AC Milan edzője egyetért a halasztással

A döntés a legnépszerűbb sportra, a labdarúgásra is érvényes, így nem játsszák le a harmincadik forduló egyik mérkőzését sem, amelyeket szombatra, illetve vasárnapra terveztek. A találkozókat valószínűleg április 20-án pótolhatják be.

A Milan szakvezetője, Carlo Ancelotti már péntek délelőtt arra kérte a futballszövetség irányítóit, a pápa kritikus egészségi állapota miatt két napra függesszék fel a bajnokságot.

A Serie A 30. körében szombaton Fiorentina-Juventus, Lazio-Livorno, AC Milan-Brescia és Bologna-Internazionale mérkőzéseket rendeztek volna, míg vasárnapra Atalanta-Chievo, Cagliari-Sampdoria, Lecce-Siena, Palermo-Messina, Reggina-AC Parma, valamint Udinese-AS Roma párharc volt kiírva.

Kosárlabda mégis lesz

A Napoliban rendezendő női Kosárlabda Európa-kupa négyes döntőjét viszont megtartják, mert a FIBA, vagyis a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség nincs alárendelve a Coni-nak, és nem egyezett bele a Final Four elcsúsztatásába.