Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Gyurtát és Risztovot is legyőzték az országos úszó-felmérőn

2005.04.02. 20:03
Cseh László érte el a legkiemelkedőbb eredményt az úszók e hétvégi felmérő versenyének nyitónapján: a világ idei legjobbját teljesítette 400 méter vegyesen. Kikapott viszont az athéni olimpián ezüstérmes Gyurta Dániel és a sokszoros Európa-bajnok Risztov Éva is.
Cseh László érte el a legkiemelkedőbb eredményt az úszók e hétvégi felmérő versenyének nyitónapján: a Kőbánya SC olimpiai bronzérmese a világ idei legjobbját produkálta 400 méter vegyesen, ezzel az idei montreali vb-hez kellő szintet is bőven teljesítette.

Cseh jobbat úszott, mint Athénban

A világbajnoki részvételhez előírt idő ezen a távon 4:16.46 perc, ehhez képest Cseh 4:11.81 perc alatt ért célba a Komjádi uszodában. Teljesítményével a világranglista élére ugrott abban a számban, amelyben a tavalyi athéni olimpiai játékokon harmadik lett.

Rajta kívül még egy új vb-szintesnek örülhetett a szakvezetés: női 1500 m gyorson Nagy Réka, a Rája 94 versenyzője a 16:30.55 percben megszabott limithez képest 16:25.94 p alatt tudta le a távot.

Gyurta lassú volt

Nem nyert, mi több, csak a negyedik lett a másik magyar athéni érmes, a 200 m mellen olimpiai második Gyurta Dániel, a Jövő SC-II. kerület úszóklub kitűnősége, aki szombaton 100 méteren szorult ki a dobogósok közül.

Megtréfálták a hazai női úszósport kiemelkedő alakját, a sokszoros vb- és Eb-érmes Risztov Évát is, akinél - miközben 200 m pillangón válogatott társára, a pécsi Jakabos Zsuzsannára figyelt - valamivel előbb csapott a célba a BVSC-s Boulsevicz Rita. Igaz, a Kőbánya SC-t erősítő Risztov - a világbajnoki csapattagságra joggal aspirálók közül elsőként - már korábban vb-szintet úszott.

"Gyurtának két hét múlva kell formában lennie"

"Cseh Laci minden elismerést megérdemel, hiszen ebben az időszakban hazai vizeken soha senki nem ért még el ilyen ragyogó időt" - kommentálta a felmérő viadal első napját Kiss László szövetségi kapitány. "Ráadásul jobb az eredménye annál, mint amennyivel bronzérmes lett a görög fővárosban, vagyis teljesítménye igazán biztató! Gyurta Dani ugyanakkor kimondottan lassan úszott ezúttal, látszik, hogy ő a két hét múlva esedékes egri országos ifibajnokságra készül, neki ott kell formában lennie."