Hatgólos győri vereség az EHF Kupában

2005.04.10. 17:36
Kritikusnak tűnő, hatgólos hátrányba került a Győri Graboplast ETO KC a német HC Leipzig otthonában a női kézilabda EHF Kupa magyar elődöntőjének első mérkőzésén.
Az már a legjobb négy kiléténél biztos volt, hogy lesz magyar döntős a női kézilabda EHF-Kupában, hiszen a legjobb négy közé három magyar együttes (FTC, Cornexi, Győr) került. A sorsolás után az is biztossá vált, hogy az egyik vagy a Fradi, vagy a fehérvári csapat, hiszen ők egymás ellen mérkőznek az elődöntőben.

Ötgólos hátrány a szünetre

A Győriekre azonban a német bajnokság listavezetője, a HC Leipzig várt. A vasárnapi első találkozón Lipcsében bátran kezdett a magyar együttes, és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első félidő felére aztán négygólos előnyre tettek szert a hazaiak, ekkor azonban még feltudott zárkózni Róth Kálmán együttese.

A folytatásban egy súlyos szabálytalanság után Wörz, a hazaiak irányítója végleges kiállítást kapott, de ez sajnos nem látszott meg a játékukon, míg a mieink egyre több hibával játszottak. Így nem is volt meglepő, hogy az első félidő végére öt gól volt a lipcseiek előnye. (16-11)

Feljavult Győr

A második félidő elején a győriek nyolc perc alatt mindössze két gólt szereztek, szerencséjükre azonban a hazaiak sem remekeltek, így "csak" hét gólra nőtt az előnyük. Ekkor - győri időkérés után - feljavult Görbiczék játéka, hatékonyabb védekezés, biztosabb támadások, így a félidő felére négygólosra csökkent a németek előnye.

Ehhez kellett az is, hogy az egyébként jól védő Herr-t a parádézó Sirina váltotta. Talán ettől, talán mástól, de a hazaiak elkezdtek kapkodni, így nem tudták jelentősen növelni előnyüket. Az utolsó percekre azonban szétesett a győriek játéka, a hazaiak - főként Radzeviciute - többször is "lerohanták" őket, így elhúzott a Lipcse.

Súlyos vereség a vége

Görbicz az utolsó percben a saját kapuja előtt adott el egy labdát, melyből az ellenfél gólt szerzett, majd az utolsó pillanatokban szabaddobáshoz jutott a magyar együttes. Az ebből szerzett gólt azonban már nem adták meg a játékvezetők, így a Leipzig hatgólos előnnyel várhatja a jövő heti visszavágót. Hogy ez mire lesz elég nem tudni, mindenesetre a németek úgy ünnepeltek a találkozó után, mintha már a kupát nyerték volna meg.

Női EHF Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
HC Leipzig (német)-Győri Graboplast ETO KC 33-27 (16-11)

gólszerzők: Sörlie-Lybekk 7, Langkeit, Reiche, Radzeviciute 6-6, Danilovic 4, Wörz 2, Albert, Pietzsch 1-1, illetve Gogirla 11, Vérten 5, Görbicz 4, Mörtel 3, Kovacicova, Mehlmann 2-2br> kiállítva: Wörz (17.)