Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Egy győzelemre a pólóbajnokság megnyerésétől a Honvéd

2005.04.27. 22:44
A hazai bírói testület sztrájkja árnyékában játszotta a vízilabda-bajnokság döntőjének harmadik meccsét a Vasas és a címvédő, Euroliga-elődöntős Domino-Honvéd, amelyen a vendégek nyertek és egy meccsre vannak az újabb bajnoki címtől.
A három nyert mérkőzésig tartó férfi vízilabda bajnoki döntő vasárnapi, Kőér utcai, első összecsapásán a Domino-Honvéd 12-5-re, játszi könnyedséggel diadalmaskodott a tavaly is finalista Vasas ellen.

Szerdán, a másodi randevún a Vasas számára a remények életben tartása volt a cél, hiszen egy újabb győzelemmel már egy sikernyi közelségbe kerülhet a címvédő Honvéd.

A Komjádi-uszoda hazainak számító vizében a Vasas kezdett határozottabban, de egy gólnál nagyobb előnyre nem tudott szert tenni. A Honvéd rendre egyenlített, 3-3 után pedig - Molnár tetszetős centergólja nyomán - át is vette a vezetést a Kőér utcai alakulat. Mi több, Paján pompás húzásával a félidőre 5-3-ra alakította az állást a vendégcsapat.

A harmadik negyedben jó ideig mindkét oldalon megállt a pólótudomány, hatástalan kísérletek, elpackázott lehetőségek jellemezték a játékrészt majdnem öt percen át, amikor is Vindisch megtörte a jeget: másodszor véve be Gergely kapuját 4-5-re felzárkóztatta az angyalföldi legénységet. Biros azonban a legjobbkor "lőtte hátba" Nagyot - a kapufáról a kapusra pattant a labda, s róla a hálóba -, így a záró felvonásnak különösebb aggodalom nélkül vághatott neki a "dominós" együttes.

Amely egy gólnál közelebb már nem is engedte magához a Vasast, a minimális különbség pedig éppen elegendő volt a sikerhez, s így ahhoz, hogy a bajnok vasárnap (15:30 ó, m1) saját "felségvizén" begyűjtse a titulusa megőrzéséhez még hiányzó harmadik győzelmét is.

Sztrájkolnak a bírók
A döntő szerdai meccse előtt nem született megegyezés a pólóelnökség és a gyakorlatilag sztrájkot hirdető ob I-es játékvezetők között, így két korábbi, a jelenlegi kereten kívüli bíró, Szentgyörgyi Ferenc és Erdős László vezette a találkozót a Komjádi uszodában.

Amint azt a közvetlenül a meccs előtt véget ért rendkívüli elnökségi ülésről Martin György elnök elmondta, elmaradt a megegyezés a játékvezetőkkel, megfogalmazása szerint "nem engedtek a zsarolásnak". A bírók kitartottak amellett, hogy az elnökség vonja vissza döntését, amellyel többek között elmarasztalta a Vasas-Eger találkozót vezető Marjay Zsolt, Kiszelly Gábor kettőst, különben nem hajlandók közreműködni az idény további összecsapásain.

A szükséges kompromisszum hiányában szerda este annyi dőlt el, hogy lesz meccs, de nem az ob I-es keret bíróival, továbbá hogy az elnökség - amelynek 15 tagja közül 12 volt jelen a rendkívüli összejövetelen - három hét múlva újratárgyalja az ügyet.