Dávid Kornélék elbukták az Euroliga döntőjét

2005.05.08. 19:47
A CSZKA Moszkva elleni pénteki bravúros győzelem után a döntőt elveszítette Dávid Kornél csapata, a Tau Ceramica a kosárlabda Euroligában. A magyar bedobó tizennyolc percet töltött a pályán, és négy pontig jutott. A győztes a címvédő izraeli Maccabi Tel-Aviv lett.
Idén Moszkva rendezhette a férfi kosarasok Euroligájának négyes döntőjét. A spanyol Tau Ceramica színeiben szereplő Dávid Kornél révén az első magyar játékos is érdekelt volt a fináléban.

Tizenkét pont volt a különbség

Az NBA-t is megjárt magyar játékos az elődöntőben tizenegy ponttal vette ki a részét házigazda CSZKA 85-78-as legyőzésében. (Tavaly épp az oroszok fosztották meg Dávidékat a négyes döntőbe jutástól.)

A döntőben a címvédő Maccabi Tel-Aviv várt a spanyol élcsapatra, miután az elődöntőben a görög Panathinaikoszt múlta felül. A Maccabi volt az esélyesebb, és a döntőben érvényesítette is a papírformát, mert 90-78 arányban múlta felül a baszk együttest.

Dávid négy pontig jutott

Dávid Kornél a kezdőötös tagja volt, tizennyolc percet töltött a pályán, ezalatt négy pontot ért el, és ezúttal nem sikerült csapata vezéregyéniségévé válnia.

A mezőny legeredményesebb játékosa a maccabis litván Jasikevicius lett, aki huszonkét pontot ért el, a Tauból az olimpiai bajnok argentin Scola emelkedett ki huszonegy pontjával.

A Treviso elleni bravúr juttatta a Taut a négy közé

A Tau annak ellenére, hogy az első körből csak ötödikként jutott tovább, a középdöntőben már egyre biztatóbban játszott, a második helyen került a legjobb nyolc közé, ahol nagy bravúrral kiverte az olasz Trevisót, idegenben harminckilenc, hazai pályán mindössze két ponttal bizonyultak jobbnak az olasz bajnoknál.

A sorozat harmadik helyét a Panathinaikosz szerezte meg, mert 94-91-re nyert a CSZKA ellen.