Vérre menő közelharc a Körcsarnok ketrecében

2005.05.28. 22:49
Tizenkét magyar és nyolc külföldi ketrecharcos küzdelmeivel szomaton ötödik alkalommal szervezik meg a világ egyik legkeményebb sportja, az MMA magyarországi gáláját, a Totalfightot. Az est csúcspontja az egykori magyar kempovilágbajnok, Tatár címmeccse lesz.
Szombaton este hét órától kezdődik az ötödik alkalommal megszervezett Totalfight gála Budapesten a Körcsarnokban. A viszonylag engedékeny szabályrendszerrel dolgozó Mixed Martial Arts (MMA) hétvégi rendezvényén tizenkét magyar és nyolc külföldi harcos fog részt venni. Tehát lesz olyan kétszer ötperces küzdelem, amikor magyarok bunyóznak majd egymással. Az osztrák thaiboksz világbajnok mellett brazil, francia és szerbia-montenegrói versenyzők szállnak majd a nyolcszög alakú ketrecbe.

Tatár-Rimbon címmeccs

Tatár névjegykártyája
"Becsületes" neve: Németh Gábor
Születési ideje: 1973.06.03.
Magassága: 180 cm
Súlya: 108 kg
Klubja: Fairtex Freetight Club Hungary
Eddigi mérlege: 10 győzelem, 2 vereség
"Ez a világ egyik legkeményebb, utcai bunyókat idéző küzdősportja" - határozza meg a műfajt Németh "Tatár" Gábor, a rendezvény kiemelt összecsapásának magyar versenyzője. A harminckét éves egykori kempovilágbajnok ellenfele Rimbon lesz a kontinentális címmérkőzésen. Sokat nem tud a francia versenyzőről Tatár: mindössze egy húsz másodperces videót látott róla, annyi azonban általánosságban igaz a francia bunyósokra, hogy nagyon szívós, jó állóképességű sportolók, akik nem adják fel könnyen.

"Nem készülök erre a meccsre másképp, mint a többire. Egy felépített tréningen vagyok túl, ami magában foglalta az alapozást, a technikai készülést, az erősítést, valamint a rendszeres futást. Rimbon hasonló felépítésű srác, mint én: pár centivel magasabb nálam, és könnyebb is néhány kilóval az ökölvívó alapokkal rendelkező harcos" - avatott be a dzsúdós és kempós múlttal egyaránt rendelkező Tatár.

A négy magyar egyesület tizenkét versenyzője közül Tatár - önmagán kívül - Vasas Istvánt, Varga Leventét, Szánthó Bélát és Sárközi Róbertet jelölte meg, mint esélyeseket. Az est főszervezője, Hadzisz Lázár még Cifferszky Ákos nevével megtoldotta a listát, akinek az olimpiai bajnok, Majoros István lesz a ringsegédje.

Vérre menő, fantáziadús küzdelem

#alt# A jegyárak "elmaradnak" a külföldi gálákétól, de még így is mélyen a pénztárcájába kell nyúlni annak, aki ki szeretne látogatni a Totalfightra: ülőhelytől függően négy-, öt-, illetve hétezer forintba kerülnek a tiketek. Megéri azonban áldozni, az eddigi négy rendezvényre ellátogatók olyan egy az egy elleni bunyókat láthattak, melyek ritkaság számba mennek.

"Aki szereti a fantáziadús, komoly, stílusoktól független küzdelmet, azoknak mindenképp tanácsolom, hogy jöjjenek el a Körcsarnokba, kapunyitás fél hattól, jegyek még kaphatók a helyszínen" - ajánlja a vérre menő küzdelmeket Hadzisz. A főszervező hozzátette: a várható kemény csaták miatt két rohammentős állandóan a helyszínen lesz, nem szeretnék, hogy megismétlődjön, ami 1998-ban Kijevben megesett. Akkor egy amerikai harcos lelte halálát a küzdőtéren.

Csak a bíró mentheti meg Rimbon irháját

Tatár - a főszervezővel ellentétben - nem volt valami szívélyes, legalábbis a szokásos verekedések előtti szócsatákat illetően: "Már az első meccsen, de legkésőbb a másodikon eldől, hogy kinek való az oktogon világa vagy a ring. [...] Rimbonnak meg azt üzenem, hogy ha a bíró nem lesz résen, akkor többet fog kapni, mint amennyit elbír a szája!" - olvasható a totalfight.com-on.

Aki nem elégszik meg az esti küzdelemmel, és kiváncsi még a szócsata további folytatására, megnézheti a szombaton 11 órától kezdődő nyilvános mérlegelést, ahova a belépti díj ingyenes.