Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Béres Alexandra is viheti az olimpiai lángot

2005.06.17. 16:31
Nyolc hónappal a 2006-os torinói téli olimpia előtt vált biztossá, hogy a korábban fitnesz világbajnoki címet szerző Béres Alexandra is viheti a lángot, amelyik körüljárja Olaszországot. A játékok főtámogatója, a Samsung pályázatot hirdetett, hogy mások is csatlakozhassanak a stafétához. A magyar olimpiai csapat körülbelül húsz fős lehet, a kenus olimpiai bajnok Pulai Imrének jó esélyei vannak arra, hogy ott legyen a szánkósok között.
"Borzasztó nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy vihetem az olimpiai lángot. Biztos vagyok benne, hogy életem egyik legcsodálatosabb pillanata lesz, nagyon várom már, felér számomra a győzelmi dobogóval" - kommentálta a fitnesz-világbajnok Béres Alexandra, hogy a jövő évi téli olimpia előtt a Samsung őt jelölte a milánói futásra.

Béres 2010-re készül

Béres Alexandra
"A játékokon biztosan nem lehetünk ott, de minden nap azért edzünk, mindenkinél többet, hogy 2010-ben már jogot szerezzünk az indulásra a curlingezők között, Biztos vagyok benne, hogy sikerül, mi több: akár még a pontszerző helyekért is harcban lehessünk" - mondta a sportágat három éve kipróbáló Béres. Reményeiről úgy nyilatkozott, hamarosan a legjobbak közé kerülhetnek, hiszen idén a B-csoportban a negyedik helyet csípték el Szekeres Ildikó vezetésével.

Annyi már biztos, hogy eddig a téli és a nyári olimpián is részvevő Gyulai Miklós szintén futhat a lánggal. A láng amúgy tizenegyezer-háromszáz métert tesz meg, és több mint tízezer futó veheti kezébe. Athén előtt Ronaldo, Pelé, Sylvester Stallone is kapott száz métert.

Átlagemberek is futhatnak

A Samsung magyarországi alelnöke, Facskó István a tavalyi nyári olimpia előtti futásról megjegyezte, hogy a már számos sikert elérő sportemberek - Kovács Kokó István, Schmitt Pál - is meghatódtak lánggal a kezükben.

Két átlagember is esélyt kap arra, hogy a világsztárokkal együtt futhasson, ehhez június huszonhatodikáig kell levélben pályázni az olimpiai eszméhez közel álló szurkolóknak, és egy ötfős zsűri - köztük Béres és Gyulai - bírálja el a jelentkezéseket.

Hatan már biztos részvevők

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) marketingigazgatója, Babati Lajos az olimpiai előkészületeit említve kitért arra, hogy már hat fős a magyar csapat, és a kvalifikáció érdemi része csak októberben kezdődik.

"A nemzetek jogán kaphatunk még néhány értékes kvótát, és a rövid pályás gyorskorcsolyában is komoly esély mutatkozik arra, hogy akár kilenc magyar versenyző szerepeljen" - értékelt, bízva abban, hogy húszfős is lehet a magyar társulat.

Pulai jó úton halad

Babati úgy vélekedett, hogy a kenus olimpiai bajnok, Pulai Imrének nem rosszak az esélyei arra, hogy ott legyen a szánkósok között, hiszen a nemzetközi licenc megszerzéséhez már kevés hiányzik neki, azzal pedig indulhat is. "Ha nem is eddig elért pontszámai alapján, a nemzetek jogán ő is számíthat a kvalifikációra" - összegzett.