Életben maradtak Janicsék vb-tervei

2005.06.26. 16:16
Az ezer és az ötszáz méteres döntők után Angyal Zoltán szövetségi kapitány úgy véli, ezeken a távokon mindössze egy számban, női páros ötszáz méteren lesz szükség pótválogatóra, úgynevezett szétlövésre az Európa-bajnoki és világbajnoki csapattal kapcsolatban.
Még egy siker kell az olimpiai bajnok párosnak

"Jövő pénteken, szintén Szegeden ismét megküzd egymással a vasárnap győztes Kovács Katalin, Janics Natasa páros és a három hete első Paksy Tímea, Benedek Dalma kettős" - mondta délelőtti sajtótájékoztatóján a szakember. (Az első válogatón Janicsék a vízbe borultak.)

Nyilatkozatában kiemelte: "amennyiben az olimpiai bajnok kettős nyer, egyértelmű a helyzet, párosban ők, egyesben pedig Viski Erzsébet indulhat ötszázon az idei világversenyeken. Amennyiben kikapnak, előbbi számban a Paksy, Benedek, utóbbiban pedig Kovács Katalin lesz csapattag".

Vereckei Ákos helye megkérdőjelezhetetlen

A leghosszabb táv egyes indulási joga nagy valószínűséggel a szombaton győztes Benedeknek jut, ugyanis az első válogatón győztes, ezúttal betegsége miatt pihenő Bóta Kinga nem kíván élni a szétlövés lehetőségével.

A férfiaknál kajakban ötszázon egyértelmű a helyzet: egyesben Vereckei Ákos, párosban pedig a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor egység képviseli majd Magyarországot. 1000 m-en egyesben Benkő Zoltánnak van a legnagyobb esélye a részvételre, párosban pedig biztos, hogy a Kökény Roland, Kucsera duó szerepelhet.

Kolonics az Európa-bajnokságon ott lehet egyéniben

"A kenusoknál a leghosszabb távon nincs kérdés: egyesben Vajda Attila, párosban pedig a Kozmann, Kolonics egység a befutó. Ötszázon már más a helyzet, az elképzeléseim szerint - tekintettel arra, hogy Kolonics számomra élő legenda, és joggal érdemel különös bánásmódot - az Eb-n Kolonics indul majd egyesben, a Kovács, Bozsik hajó pedig párosban, a vb-n pedig Vajda, illetve a Kozmann és Kolonics alkotta duó száll vízre" - fogalmazta meg elképzeléseit Angyal.

A kapitány kedden terjeszti erre vonatkozó ötletét, illetve a négyesek összeállításával kapcsolatos javaslatait a szakmai bizottság elé, majd a csütörtöki elnökségi ülésen születik végső döntés az Eb- és vb-csapatról. A férfiaknál a kétszeres olimpiai bajnok Kammerer, Vereckei, Storcz, Horváth összeállítású négyes élvezi a bizalmat.

A poznani Eb július huszonnyolcadikán, a zágrábi vb pedig augusztus huszonnegyedikén kezdődik.