Auguszta
-4 °C
2 °C

Bodrogi László ötödik a Tour de France-on

2005.07.02. 20:21
Az ötödik helyen végzett a 2005-ös Tour de France kerékpáros körverseny szombati nyitó szakaszán Bodrogi László. A 19 kilométeres időfutamon mindössze hat másodperccel maradt le a dobogóról. Az etapot David Zabriskie nyerte, Lance Armstrong második, Jan Ullrich csak tizenkettedik lett.
Bodrogi László az előkelő ötödik helyen végzett a Tour de France országúti kerékpáros körverseny első szakaszán, a Fromentine és Noirmoutier közötti 19 km-es egyéni időfutamon.

Zabriskie mindenkit lehagyott

A leggyorsabbnak az amerikai David Zabriskie bizonyult, mögötte honfitársa, a címvédő és hatszoros bajnok Lance Armstrong, valamint a kazah Alekszandr Vinokurov végzett.

Hat másodpercre a harmadiktól

A Crédit Agricole magyar kerekese - aki 2002 és 2003 után harmadszor vesz részt a világ leghíresebb viadalán - a 20:51 perces idővel célba érkező győzteshez képest 59 mp-es hátránnyal teljesítette a távot. A harmadik Vinokurovtól viszont mindössze hat másodperccel maradt el.

Armstrong egy percet vert Ullrichra

Armstrong már a nyitónapon erőset hajtott, legnagyobb riválisát, az 1997-ben győztes Jan Ullrichot szinte megalázó módon utasította maga mögé: bár ellenfele egy perccel korábban rajtolt, a befutó előtt néhány kilométerrel könnyedén utolérte, és le is hagyta őt.

Az összetettet természetesen Zabriskie vezeti, így vasárnap ő tekerhet a sárga trikóban. Bodrogi ötödik helye a legjobb magyar eredmény a Tour történetében.

1. szakasz, Fromentine-Noirmoutier, 19 km, egyéni időfutam

1. David Zabriskie (amerikai, CSC) 20:51 p
2. Lance Armstrong (amerikai, Discovery Channel) 2 mp hátrány
3. Alekszandr Vinokurov (kazah, T-Mobile Team) 53 mp h.
4. George Hincapie (amerikai, Discovery Channel) 56 mp h.
5. BODROGI LÁSZLÓ (Crédit Agricole) 59 mp h.
6. Floyd Landis (amerikai, Phonak) 1:01 p h.
...12. Jan Ullrich (német, T-Mobile) 1:08 p h.
...20. Ivan Basso (olasz, CSC) 1:26 p h.

Vasárnap a Challans és Les Essarts közötti 181,5 km-es szakasszal folytatódik a Tour.