Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Venus Williams meccslabdáról nyert Wimbledonban

2005.07.02. 20:39
Az amerikai Venus Williams nyerte a női egyest a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a döntőben három játszmában, meccslabdát hárítva győzött Lindsay Davenport ellen.
Az amerikai Venus Williams nyerte a női egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben három játszmában, 2 óra 45 perc alatt 4:6, 7:6 (7-4), 9:7-re győzött honfitársa, Lindsay Davenport ellen. 2000 és 2001 után harmadszor diadalmaskodott Wimbledonban.

Meggyőzően kezdett Davenport

A nyitó szettet 33 perc alatt nyerte meg az 1999-ben bajnok Davenport, aki elsősorban remek adogatásaival és kőkemény tenyereseivel villogott. Venus Williams megpróbálta futtatni ellenfelét, ám ő sikerrel hárította a támadásokat.

A folytatásban (54 p) mindketten egy-egy alkalommal nyerték el egymás adogatását, és végül rövidítés döntött: Williams gyorsan elhúzott, Davenport csak szépíteni tudott, így egyenlő lett az állás.

78 perces döntő szett

A maratoni hosszúságú utolsó szett (1 óra 18 p) óriási csatát hozott. Davenport az ötödik játékban törte meg V. Williams ellenállását és 4:2-es vezetéshez jutott, sőt, két labdája is volt az 5:2-höz, ám ellenfele nem adta fel, és brékelt.

Williams jobb bírta idegileg

Ezt követően Davenport ápolást kért, a vállát fájlalta. A tizedik gémben eldőlhetett volna az összecsapás: az első helyen kiemelt amerikai meccslabdához jutott, azonban az idősebbik Williams-testvér hárította azt. A játszma 15. játékában Davenport megroppant: elveszítette adogatását, majd a következő játékban Williams három mérkőzéslabdához jutott. Az elsőt még védte ellenfele, ám a másodikkal - egy bődületes tenyeressel - már nem tudott mit kezdeni.

Női egyes, döntő

Venus Williams (amerikai, 14.)-Lindsay Davenport (amerikai, 1.) 4:6, 7:6 (7-4), 9:7