Bodrogi harmadik a Touron

2005.07.04. 10:33
Harmadik helyen áll a Tour de France kerékpár verseny összetett rangsorában Bodrogi László. A magyar biciklis a vasárnapi etapon meglógott a mezőnytől és két részhajrát nyert.
Folytatta remek szereplését a Tour de France kerékpáros körversenyen Bodrogi László. A Credite Agricole csapat magyar tagja a rajt után nem sokkal három társával meglógott a mezőnytől, és egy ideig virtuálisan vezette is az összetettet. Ráadásul megnyert két gyorsasági részhajrát, amellyel összesen 12 másodperc jóváírást szerzett.

Csak 47 másodperc a hátránya


Bodrogi László
Alig húsz kilométerrel a befutó előtt ugyan beérte őt a peloton, de a bónuszok miatt két etap után harmadik helyen áll a Tour de France-on. Csupán a nyitónapon győztes amerikai David Zebriskie és a hatszoros Tour-bajnok legenda, Lance Armstrong előzik őt meg.

Magyar biciklis még sosem állt ilyen magas pozícióban a világ leghíresebb bicikliversenyén, az eddigi rekordtartó is Bodrogi volt szombati ötödik helyével. Két nap után csak 47 másodperccel van lemaradva a vezető Zabriskie-től.

Eredmények
A 2. szakasz végeredménye:
1. Tom Boonen
2. Tor Hushovd
3. Roby McEwen
...107. Bodrogi László +9 mp.

Az összetett állása:
1 David Zabriskie
2 Lance Armstrong +2 mp. hátrány
3 Bodrogi László +47

Boonen remekül erősített

A 181,5 kilométer hosszú szakaszt Challans és Les Essarts között Tom Boonen nyerte sprinthajrá után, Bodrogi a mezőnnyel gurult célba a 107. helyen. A verseny hétfőn a harmadik etappal folytatódik.