'Meg tudtam volna ölni'

2005.07.15. 13:19
Rendkívül ideges hangulatban ért véget az ausztrál és az argentin teniszválogatott Davis Kupa mérkőzésének első meccse, Sydneyben. Az argentin Coria kiborult az ausztrál Hewitt üvöltésein és becsmérlésein. A korábbi világelső cáfolja a vádakat, és azt mondta: Coria többször a lágyékához nyúlt, és köpött is.
Botrányos körülmények között kezdődött meg a férfi teniszezők Davis Kupájának negyeddöntője Sydneyben, ahol az első nap után a házigazda ausztrálok 1-0-ra vezetnek Argentína ellen.

Becsmérlés, a hibák ünneplése

A pénteki nyitómérkőzésen Lleyton Hewitt négy szettben - 7:6 (7-5), 6:1, 1:6, 6:2 -, rendkívül feszült légkörben győzte le Guillermo Coriát. Az argentin játékos szerint ellenfele ezúttal sem fukarkodott a sportszerűtlen megnyilvánulásokkal.

"Meg tudtam volna ölni. Folyamatosan becsmérelt engem, illetve Alberto Mancini kapitányt, minden hibámat megünnepelte, és végig rettentő agresszívan viselkedett. Még akkor sem szeretnék olyan lenni, mint ő, ha soha többé nem nyernék meg egy tornát sem. Hozzám hasonlóan sok más játékosnak sem tetszik a viselkedése, ezért tervezzük: valahogyan fellépünk ellene."

Egymásra mutogatás

A korábbi világleső, jelenleg második Hewittot nagyon sok támadás érte már eddig is a teniszben szokatlan stílusa miatt, hogy rendszerint eltorzult arcú "come on" üvöltéssel hergeli magát még akkor is, ha riválisa hibázik.

Az ausztrál teniszező nemcsak visszautasította a vádakat, hanem egyenesen Coriát és az argentinokat okolta az ideges hangulatért.

A lágyékához nyúlkált

"Nem mondtam neki semmit, pedig még a bíró felé is köpött, és térfélcserénél szándékosan meglökött a vállával. Mancini minden második labdamenetet megbeszélt a játékvezetővel, Coria pedig felém fordulva a lágyékához nyúlkált, úgyhogy egyszer átszóltam, hogy megtalálta-e, amit keresett. De azt hiszem, nem ért angolul" - jelentette ki fölényesen.

Hewittnak már a januári Australian Openen is meggyűlt a baja az argentinokkal, a harmadik fordulóban Juan Ignacio Chela egy térfélcserénél feléje köpött, majd a negyeddöntőben David Nalbandian készakarva nekiment a hálónál. (Chelát egyébként meg is büntették sportszerűtlen viselkedéséért.) Hewitt idén elveszítette a döntőt az Australian Openen, Wimbledonban pedig az elődöntőben simán kikapott Federertől.

A második meccs Wayne Arthurs és Nalbandian között sötétedés miatt - 3:6, 6:7 (8-10), 7:5-nél - félbeszakadt.