Valér
4 °C
8 °C

Kiütéses magyar siker a románok ellen

2005.07.19. 09:42
Első montreali világbajnoki mérkőzésén a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a vártnál könnyebben, tíz góllal győzte le a románokat. A mieink legeredményesebb játékosa az öt gólig jutó Madaras Norbert volt.
A címvédő magyar vízilabda-válogatott számára hazai idő szerint este negyed tízkor kezdődött meg a tizenegyedik világbajnokság. A csapat első ellenfele Románia volt, és természetesen a mieink voltak az esélyesek. A románok amúgy sem tartoznak a világ élvonalába, mégsem ártott vigyázni velük, mert az utóbbi időben, a felkészülési meccseken igen megnehezítették az olaszok és a szerbek dolgát is.

Molnár és Kásás góljaival kezdődött


Tekintse meg képeinket!
A magyar csapat gyorsan előnybe került, miután Kásás emberelőnyben nagyszerűen passzolt a kapuval szemben helyezkedő Molnár Tamáshoz, aki kiemelkedett a vízből, és a román kapus hóna alatt a hálóba bombázott.

A második gólt egy gyors támadás végén Kásás egy hajszálpontos ejtéssel szerezte. A románok még az első negyedben - emberelőnyből - Bonca révén szépítettek, majd aztán két játékrészen keresztül nem tudták bevenni Szécsi és az őt félidőnél váltó Gergely kapuját.

Két negyeden keresztül kapott gól nélkül

A második negyedtől kezdve így egyre nagyobb fölénybe került a magyar válogatott. Az egyre jobb formába lendülő Madaras Norbert egy precíz távoli lövéssel szerezte a harmadik gólt, de ejtésből is eredményes volt, és két előnyt is biztosan használt ki, mindkétszer a jobb felsőt választotta.

Biros Péter ugyanilyen határozott volt a négyméteresnél valamint ziccerénél is, aztán Kiss Csaba is megszerezte első világbajnoki gólját, a másik balkezes Kiss, a tavalyi olimpiai döntőben négy gólig jutó Gergely is átesett a bemutatkozó gólon, mert kilőtte a jobb felső sarkot. A harmadik negyed vége előtt Steinmetz Ádám sem hibázott, így tíz gól - 11-1 - lett a két gárda között a különbség.

Madaras: öt lövés, öt gól


Klikk a képre!
A zárónegyed Molnár és Andrei találataival kezdődött, a tizenhármas számú Biros pedig a tizenharmadik magyar gólról gondoskodott. Kádár szépített, és úgy tűnt, hogy az utolsó szót a hibátlanul - öt lövésből öt gól - tüzelő Madaras mondja ki, de egy védekezési hiba után a románok elérték negyedik góljukat. Ettől függetlenül könnyed győzelemmel mutatkozott be a csapat, amelyik a remények szerint ezúttal is harcban lesz az aranyéremért.

A keddi pihenőnap után szerdán a házigazda, és a csoport leggyengébb ellenfelével, Kanadával játszik Kemény Dénes csapata, pénteken pedig a horvátok következnek a csoportelsőségért.