Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Fölényesen verték Kanadát a magyar pólósok

2005.07.21. 06:57
Kapcsolódó cikkek (1)
Péntek este dől el, hogy a horvát vagy a magyar pólósok jutnak-e automatikusan a legjobb nyolc közé a C csoportból a montreali vízilabda vilgábajnokságon.

A románok után (14-4) a kanadai válogatottat is megleckéztette a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott, amely budapesti idő szerint csütörtök hajnalban 8 góllal verte a vb-házigazdák együttesét a C csoport második selejtezőkörében.

Eredmény: Magyarország-Kanada 11-3 (3-0, 1-1, 4-0, 3-2)
A magyar góldobók: Biros 3, Steinmetz, Kásás, Madaras 2-2, Fodor, Molnár 1-1.

A magabiztos magyar győzelem visszaigazolta a várakozásokat, hiszen a két csapat messze nem azonos pólós súlycsoportban van.

Biros remeklése

Biros találata adta meg a jelet a gólgyártásra, de a játék kissé álmatag maradt egy jó darabig: a félidőig csupán négy gólt dobtak a magyarok. A szebbnél szebb gólok közül kiemelkedett Kásás Tamás csapatkapitányé, aki látványosan távoli, de főképp védhetetlen bal felső sarkos bombát dobott. A csapatkapitánynak egyébként most van a 29. születésnapja.

Kiemelkedett Biros Péter teljesítménye is, a harmadik játékrész elején, megúszásból már harmadszor volt eredményes (5-1). A befejező játékrészre tetemesnek mondható hétgólosra duzzadt az előny, a vége pedig a reálisnak mondható 11-3-as magyar győzelem lett.

A kanadaiak elleni győzelem után a péntek esti meccsen múlik, hogy ki jut automatikusan a legjobb nyolc közé. A horvát-magyar csoportrangadót 21:15-kor játsszák; a győztes a másik három csoportgyőztessel együtt jut a legjobb nyolc közé. A második helyezett - ez már döntetlen esetén is a horvát csapat lenne - a D csoport harmadikjával (vagy Ausztráliával, vagy Görögországgal) vív meg a pólótorna negyeddöntős részvételért.

További eredmények

A C csoport másik meccsén: Horvátország-Románia 6-4
D csoport: Németország-Görögország 8-4, Ausztrália-Kína 11-6

Korábbi szerdai eredmények:
A csoport: Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 11-4, Oroszország-Olaszország 5-4
B csoport: Szerbia-Montenegró - Japán 17-5, Egyesült Államok-Kuba 13-6