Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Már a nyolc között a női válogatott

2005.07.21. 19:58
Harmadik csoportmeccsét is megnyerte a magyar női vízilabda-válogatott, így százszázalékos teljesítménnyel végzett a B betűjelű csoport élén, és közvetlenül jutott be a legjobb nyolc közé. Csütörtökön a spanyolokat három góllal verték Faragó Tamás tanítványai.
A csoportelsőség múlott a csütörtöki magyar-spanyol összecsapáson, és erre a Faragó Tamás irányította gárdának azért is kínálkozott riválisánál jobb esélye, mert a gyengécske kínai együttes után (18-4) a világbajnoki címvédő amerikaiakat is legyűrte (9-8), míg a spanyolok és a tengerentúliak válogatottjának találkozója döntetlennel zárult.

Egyszer vezettek a spanyolok

Az utóbbi időben rengeteget fejlődött spanyol női pólósok ellen Pelle Anikó szerzett vezetést, de az első negyedben kiharcolt 2-1-es előny megtartásához Kisteleki Dóra "találékonysága" mellett az is kellett, hogy Horváth Patrícia négyméterest hárítson.

A második hét percben vérszegény támadójáték jellemezte mindkét csapatot, az ellenfél azonban "lelt" egy gólt, és egyenlített, mi több, a harmadik negyed elején a vezetést is átvette (2-3). Drávucz Rita szíve és keze azonban a helyén volt (3-3), Benkő Tímea pedig már újfent a magyar válogatottat juttatta előnyhöz. (4-3) Spanyol emberelőny után azonban megint egál lett az állás, a csapatkapitány, Stieber Mercedes azonban a legjobbkor villant (5-4).

Kisteleki három gólt lőtt

A záró játékrészben egymás után kétszer is spanyol emberelőny következett, Horváth azonban mindkétszer ziccert hárított, az utóbbi támadást követő ellenakció végén pedig Kisteleki ejtett pompásan (6-4).

Kevéssel később Zantleitner remekelt hátvéd létére csatárerényeket is csillogtatva (7-4), és bár a spanyolok még szépítettek, Kisteleki harmadik találata, és ezzel a 8-5-ös győzelem csoportelsőséget, egyszersmind azonnali negyeddöntőt ért.

Hétfő este játsszanak legközelebb a lányok

Ráadásul az első hely még azzal a hozadékkal is jár, hogy a hétvégén pihenhet a Faragó-csapat, amelyre legközelebb hétfő este vár mérkőzés, egyelőre ismeretlen ellenféllel, már a legjobb négy közé jutásért. A csoport második helyén végzők egy másik csoport harmadikjával mérkőznek a negyeddöntőért.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Spanyolország 8-5 (2-1, 0-1, 3-2, 3-1)
a magyar góldobók: Kisteleki 3, Pelle, Drávucz, Benkő, Stieber, Zantleitner 1-1
A csoport másik mérkőzésén: Egyesült Államok-Kína 18-2
A B csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Egyesült Államok 3, 3. Spanyolország 3, 4. Kína 0