Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tönkreverték a magyarok a horvátokat

2005.07.23. 15:16
A montreali vízilabda-világbajnokság utolsó, harmadik csoportmérkőzésén a magyar férfi válogatott erőlködés nélkül, hat góllal verte a horvátokat. A mieink ezzel közvetlenül a nyolc közé jutottak, és várhatóan a spanyolokkal mérkőznek az elődöntőbe kerülésért.

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottnak a horvátok ellen már a döntetlen is elég volt ahhoz, hogy megnyerje csoportját, és közvetlenül a legjobb nyolc közé kerüljön. A kapitány, Kemény Dénes a találkozó előtt úgy vélekedett, hogy már a meccs elején megpróbálják leszakítani a horvátokat. Kollégája, a három olimpiai győzelemmel büszkélkedő Ratko Rudics előzetesen erre hívta fel csapata figyelmét, és ők is arra készültek, hogy meglepjék a mieinket.

Biros góljával kezdődött a meccs


Kattintson a képre

A magyar válogatott egyéves veretlenségi sorozatát épp a horvátok szakították meg pár héttel a világbajnokság előtt - 9-7-re nyertek a Világligában -, és némileg a visszavágás vágya is fűtötte Kásásékat. A csapatkapitány amúgy betegeskedett valamelyest, de tudta vállalni az összecsapást.

Az első két támadás mindkét oldalon kimaradt, a másodiknál viszont Biros maga mögött hagyta védőjét, és ki is használta helyzetét. A horvátok emberelőnyből egy igen kijátszott helyzet után Dogas pattintásával egyenlítettek. A magyar előnyből viszont két másodperc sem telt el, mert az emberétől megszabaduló Molnár Tamás könnyedén a hálóba vágta a labdát. A negyedben már nem változott az állás, köszönhetően Szécsinek, aki bemutatott néhány szép védést.

Belendült a balkezes duó


Kattintson a képre

A második játékrészben az addig kissé akadozó támadójáték gördülékennyé vált, és pillanatok alatt négy gólra nőtt a magyar előny. A kiállítása után az akcióhoz felzárkózó Fodor négy méterről a léc alá bombázott, majd Madaras a rá jellemző eleganciával vágta a szélről a labdát a kapuba. Kiss Gergőnek is megjött a lövőkedve, és hét méterről nagy erővel lőtt a bal sarokba.

Kiválóan indult a harmadik negyed, hiszen Kiss Gergő büntetőből tovább növelte az előnyt, majd Szécsi újabb bravúrja után Madaras - ezúttal középről - a kapus feje fölé varrta be a labdát.

Steinmetz lőtte az utolsó magyar gólt


Kattintson a képre

A hosszúra nyúlt horvát gólcsendet Frankovic törte meg, Kiss Gergő pedig úgy érezte, hogy ezt nem hagyhatja annyiban, és irtózatos erővel lőtte a bal felsőt.

A zárónegyedben a magyar csapat már nem akarta mindenáron növelni előnyét, a horvátok pedig nem tudtak túljárni Szécsi eszén, így az ötödik percben született az első gól. Akkor Madaras centerezése után Kiss Csaba húzta a kapuba labdát. A horvátok Antonnevic révén büntetőből lőttek még egy gólt, majd egy támadásukat is sikeresen fejeztek be, de így sem kerülhették el a csúfos vereséget, annál is inkább, mert Steinmetz pazar ejtése is gólt ért.

A magyar válogatott így legközelebbi mérkőzését kedden játssza, valószínűleg a megfiatalított spanyol válogatottal szemben, akik a kubaiakkal találkoznak a nyolc közé kerülésért.