Klaudia
-4 °C
2 °C

Hat aranyérmet szereztek a kajakosok az EB-n

2005.07.31. 15:58
A magyar versenyzők összesen hat arany-, hét ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek a Poznanban rendezett kajak-kenu Európa-bajnokságon. A magyar küldöttség legeredményesebb versenyzői Kovács Katalin és Janics Natasa voltak, akik a női kajak- kettesek valamennyi számában győztek.
A vasárnap délutáni 200 méteres döntőkben három első, két második és egy harmadik helyezést értek el a magyar válogatott tagjai a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon, így a küldöttség hat arany-, hét ezüst- és két bronzéremmel zárta a kontinensviadalt.

A Kovács, Janics páros legyőzhetetlen

A legrövidebb távon megvédte címét a tavalyihoz képest némileg megváltozott összeállításban szereplő Kadler Viktor, Beé István, Babella Balázs, Gyertyános Gergely kvartett (k-4), és szintén első lett Szabó Szilvia (k-1), valamint a lengyelországi viadalon immár harmadik sikerét arató Kovács Katalin, Janics Natasa duó (k-2). Utóbbi egység ismét nagy fölénnyel utasította maga mögé riválisait, köztük a német Birgit Fischer, Fanny Fischer kettőst.

Két ezüst és egy bronz zárásként

Az U23-as Európa-bajnok Boros Gergely (k-1) remek versenyzéssel másodikként zárt, s ugyancsak ezüstérmet szerzett a Paksy Tímea, Viski Erzsébet, Patyi Melinda, Fazekas Krisztina kajaknégyes, míg a 2004-ben ugyanebben a számban második Kovács Gergely, Bozsik Attila kenupárosnak ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A Buzál Miklós, Végh Attila, Vasali László, Joób Márton kenunégyes - amelynek a nevezések alacsony száma miatt csak a fináléban kellett versenyeznie - a kilenc csapatot számláló mezőnyben a hetedik helyen végzett. Két számban nem volt magyar döntős.