Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Gyengén szerepeltek a férfiak az öttusa vb-n

2005.08.06. 19:47
Egyéniben kínai, csapatban pedig orosz siker született a férfiak küzdelmében a varsói öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében. A magyar csapat sorsa már csütörtökön eldőlt, maikor nem sikerült a döntőbe kerülnie, így a csapatnak esélye sem volt a dobogós helyezésre. egyéniben sem kísérte sok siker a magyarok útját, hiszen Horváth kilencedik, Balogh a tizenkilencedik, Kállai a huszonkettedik lett.
Horváth Viktor a kilencedik, Balogh Gábor a tizenkilencedik, Kállai Ákos a huszonkettedik helyen végzett a varsói öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében. Egyéniben a kínai Csien Csen-hua (Qian Zhenhua), csapatban az orosz trió győzött.

Fülep kiesése döntő volt

A magyarok szereplését nagymértékben meghatározta, hogy a csapatversenyre is nevezett Fülep Sándor csütörtökön nem tudta kiharcolni a döntőbe kerülést, ezzel a válogatott nem lehetett versenyben az érmekért - végül a hatodik helyet szerezte meg -, továbbá, hogy a fináléban a csak egyéniben szereplő Horváth, valamint Kállai és Balogh is gyengén vívott.

A jó lövészet még eredményes szereplést sejtetett, a második tusával azonban gyakorlatilag véget ért a verseny a magyarok számára. Az úszásban nagy meglepetések általában nem születnek, így volt ez most is, a lovaglásban nyújtott jó, illetve hibátlan teljesítmények pedig csak a szerény mértékű felzárkózáshoz voltak elegendőek.

A végén csak a tisztes helytállás volt a cél

A zárószámban a magyarok csupán a középmezőnybeli helyezésükön javíthattak, ez azonban csak a remekül futó Horváthnak sikerült.

"Négy számom rendben volt, a vívást viszont nagyon elrontottam. Azt hiszem, az a baj, hogy élesben szinte csak versenyen van lehetőségem a gyakorlásra, edzésen, kevésbé jó ellenfelekkel szemben nem igazán tud beidegződni az eredményes találatadás. Úgy vívok, hogy elkerüljem a vereséget, eközben szinte elfelejtem, hogy szúrni kellene" - értékelt Horváth, az ezúttal legjobb magyar.

Balogh nem érti a vívását

"Tanácstalan vagyok, ami a vívásomat illeti. Edzéseken jól megy, versenyen pedig mostanában nem tudom kihozni magamból azt, amire valójában képes vagyok. Valamilyen koncentrációs problémám lehet, ugyanakkor a másik két technikai szám, amelyhez fejben szintén ott kell lenni, érdekes módon nagyon jól sikerült. El kell gondolkodnom azon, hogy a jövőben mit csináljak másképpen a felkészülés során vívásban. Ami a váltót illeti, azt hiszem, fel fogom ajánlani a kapitánynak, hogy Fülep Sanyinak adjon lehetőséget, úgy érzem ugyanis, hogy most nem lehetnék nagy hasznára a csapatnak" - fogalmazott Balogh.

A nők javíthatnak

Vasárnap a nők hagyományos egyéni és csapatversenyének döntőjét rendezik meg. A magyar színeket Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Szatmári Adrienn és egyéni indulóként Máthé Vivien képviseli. A magyar mellett az orosz és a lengyel válogatott szerepel a fináléban teljes létszámmal.

Eredmények:
hagyományos férfi egyéni verseny, világbajnok:
1. Csien Csen-hua (Kína) 5756 pont (lövészet: 1228, vívás: 1028, úszás: 1328, lovaglás: 1200, futás: 972)
2. Alekszej Turkin (Oroszország) 5708 (1156, 972, 1304, 1172, 1104)
3. Andrej Mojszejev (Oroszország) 5672 (1072, 944, 1392, 1116, 1148)
...9. Horváth Viktor 5552
...19. Balogh Gábor 5444
...22. Kállai Ákos 5384

hagyományos férfi csapatverseny, világbajnok:
Oroszország (Turkin, Mojszejev, Rusztem Szabirhuzin) 16916 pont
2. Csehország (Libor Capalini, Michal Sedlecky, Michal Michalik) 16484
3. Németország (Steffen Gabhardt, Eric Walther, Sebastien Dietz) 16444
...6. Magyarország (Kállai, Balogh, Fülep Sándor) 15072

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!