Árpád
-2 °C
4 °C

Vörös Zsuzsanna nyerte az öttusa Világkupa-döntőt

2005.08.20. 19:55
A háromszoros egyéni világbajnok, olimpiai aranyérmes Vörös Zsuzsanna nyerte a női öttusázók Világkupa-sorozatát lezáró svédországi döntőt. Az uppsalai versenyen az orosz Tatjana Muratova szerezte meg az ezüstérmet, a francia Amélie Cazé pedig a bronzot.
Vörös Zsuzsanna nyerte a női öttusázók Világkupa-sorozatát lezáró svédországi döntőt. Az uppsalai versenyen az orosz Tatjana Muratova szerezte meg az ezüstérmet, a francia Amélie Cazé pedig a bronzot. Füri Csilla 13., Szatmári Adrienn 18. lett.

Lövészetben a legjobb volt

A háromszoros egyéni világbajnok, olimpiai aranyérmes Vörös 1168 körös teljesítménnyel megnyerte a lövészetet, majd - többek között Fürivel holtversenyben -, ugyancsak remek, 1000 pontot produkcióval ötödik lett vívásban. A 200 méteres úszást a harmadik legjobb idővel zárta, így három szám után az élen állt. Az ekkor második helyezett Cazénak ugyan csupán 16, a lovaglást harmadikként váró Muratovának viszont már komolynak mondható 104 pontos volt a hátránya.

A lovaspályán nem is hibázott

Vörös aztán a negyedik tusában megint kiváló produkcióval rukkolt elő, hibátlanul teljesítette a lovaspályát, így növelte előnyét az egy akadályt verő Cazéval, és megtartotta a különbséget Muratovával szemben.

A 3000 méteres futásban a papírforma igazolódott, az orosz egy kicsit felzárkózott, Cazét meg is előzte, de Vörös első helye nem forgott veszélyben.

Vasárnap a férfiak versenyeznek

A döntőbe négy Vk-viadalon, illetve a varsói világbajnokságon szerzett pontokkal lehetett bejutni. Vasárnap a férfiak versenyét rendezik, a mezőnyben ott lesz Kállai Ákos és Horváth Viktor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?