Tájfun miatt csúszik az evezős-vb

2005.08.23. 14:07
Csak hétfőn kezdődhet el Japánban az idei evezős világbajnokság, mert egy tájfun miatt el kell bontani, és újra meg kell építeni a pályát. Szerdán még vízre szállhatnak a versenyzők, a versenyek várhatóan csak a jövő kedden kezdődnek.
A hat fős magyar evezős válogatott hétfő reggel indult útra Japánba, a világbajnokság színhelyére, Gifuba. A versenyzők kedden meg is tartották első hivatalos edzésüket, és szerdán is valószínűleg nyugodt, szélcsendes körülmények között evezhetnek, utána azonban minden bizonnyal ki kell hagynia néhány napot a teljes mezőnynek.

A hajók nem sérülhetnek meg

Augusztus huszonötödikén ugyanis megérkezik Gifu közelébe egy igen erős tájfun, ami miatt le kell bontani, és újra kell építeni a már meglévő pályát. A hajókat a várhatóan háromnapos szélvihar idejére biztonságba helyezik, így vélhetően nem esik bajuk. Az előzetes várakozások szerint - ha addig váratlan nem történik - az előfutamok az eredetinél két nappal később, augusztus harmincadikán kezdődhetnek el csupán.

Éremesélyes a magyar páros

A mieink közül az összetett Világkupa-győztes Hirling Zsolt, Varga Tamás egység éremesélyes, a Bencsik Gábor, Pető Tibor duó pedig abban reménykedik, hogy fináléba kerülhet. A párosban kétszeres világbajnok Haller Ákos ezúttal egyéniben versenyez, Lőrinczy Péter szintén.