Ödön
1 °C
11 °C

Tájfun miatt csúszik az evezős-vb

2005.08.23. 14:07
Csak hétfőn kezdődhet el Japánban az idei evezős világbajnokság, mert egy tájfun miatt el kell bontani, és újra meg kell építeni a pályát. Szerdán még vízre szállhatnak a versenyzők, a versenyek várhatóan csak a jövő kedden kezdődnek.
A hat fős magyar evezős válogatott hétfő reggel indult útra Japánba, a világbajnokság színhelyére, Gifuba. A versenyzők kedden meg is tartották első hivatalos edzésüket, és szerdán is valószínűleg nyugodt, szélcsendes körülmények között evezhetnek, utána azonban minden bizonnyal ki kell hagynia néhány napot a teljes mezőnynek.

A hajók nem sérülhetnek meg

Augusztus huszonötödikén ugyanis megérkezik Gifu közelébe egy igen erős tájfun, ami miatt le kell bontani, és újra kell építeni a már meglévő pályát. A hajókat a várhatóan háromnapos szélvihar idejére biztonságba helyezik, így vélhetően nem esik bajuk. Az előzetes várakozások szerint - ha addig váratlan nem történik - az előfutamok az eredetinél két nappal később, augusztus harmincadikán kezdődhetnek el csupán.

Éremesélyes a magyar páros

A mieink közül az összetett Világkupa-győztes Hirling Zsolt, Varga Tamás egység éremesélyes, a Bencsik Gábor, Pető Tibor duó pedig abban reménykedik, hogy fináléba kerülhet. A párosban kétszeres világbajnok Haller Ákos ezúttal egyéniben versenyez, Lőrinczy Péter szintén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?