A Kovács-Janics páros történelmet írt

2005.08.29. 17:06
A múlt hét végén Zágrábban rendezett kajak-kenu vb értékelésében Angyal Zoltán szövetségi kapitány külön kiemelte a Kovács-Janics női páros remeklését. Nem ment el viszont szó nélkül az olimpiai bajnok férfi kajak négyes leszereplése mellett sem, akiknek ez volt az utiolsó közös "fellépésük".
"A terveket sikerült teljesíteni, ugyanakkor a meglepetések, - melyekből akadt kellemes és kellemetlen is - befolyásolták az eredményt" - értékelte a múlt héten rendezett kajak-kenu-világbajnokságot Angyal Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A Kovács-Janics páros történelmet írt


Nézegessen sikeres kajakosokat!
A Zágráb mellett rendezett vb-n a magyar együttes hat arany-, három ezüst-, és három bronzérmet szerzett. A magyar kapitány külön kitért a Kovács-Janics női kajakpárosra, amely a júliusi Európa-bajnokság után, a horvátországi viadalon is valamennyi számban (200, 500, 1000 méteren) diadalmaskodott.

"Ez a két lány történelmet írt, hiszen ezt megelőzően soha senkinek nem sikerült ez a bravúr, hogy egy éven belül az Eb-n és a vb-n is, mindhárom távon nyerni tudjon" - értékelte a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzőit Angyal.

Huszonnyolc év után aranyérem férfi párosban ezer méteren

Ugyancsak a pozitív oldalon említette a kapitány az ezer méteren szenzációs győzelmet arató Kökény Roland, Kucsera Gábor kajakos duót, mint kiemelte: ebben a számban huszonnyolc év után először született magyar vb-diadal. Kiegyenlítődött a mezőny a kajak-kenuban, hiszen ezúttal is hetvennyolc ország indult, ezért nem csak az érmeseket, hanem valamennyi helyezettet ki kell emelni.

A sok pozitívum után nem kerülte el a fő negatívumokat az ötszázas és a kétszeres olimpiai bajnok ezer méteres férfi kajaknégyes leszereplését sem. "Az előbbi egység esetében még ma sem tudom, hogy mi történt, miért estek ki már az előfutamban. A másik hajó produkciója sokkal fájóbb, ezúton is szeretnék a magam és a fiúk nevében is elnézést kérni a szurkolóktól."

Angyal: Én is felelős vagyok

"Őket is nagyon megviselte ez a kudarc, s a középfutamot azért adták fel, mert érezték, hogy ezúttal nem lehetnek harcban a legjobb helyekért, nem akartak a B-döntőben rajthoz állni, és inkább előtérbe helyezték a két, másik számban is érdekelt tag, Vereckei Ákos és Kammerer Zoltán további szereplését" - világította meg a Jarun-tavon történteket a csapat irányítója.

Angyal kihangsúlyozta: önmagát is felelősnek tartja a kvartett fiaskójáért, és reméli, a négyes szimpatizánsai megbocsátják a mostani kiesést, és csak a korábbi, nagyszerű sikerekre emlékeznek majd.

Kammerer maradna a négyesben

Ugyanakkor elmondta, a négyesnek ebben az összeállításban ez volt az utolsó szereplése. Mint kiderült, Vereckei Ákos ezután csak az egyesre akar koncentrálni, ugyanakkor a vezérevezős Kammerer Zoltán továbbra is szeretne az egységben szerepelni.

A következő, 35. vb-t jövőre Szeged rendezheti, s ahogy Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke ígérte: jó magyar szereplést, a horvátországinál jobb szervezést és színvonalasabb tv-közvetítést élvezhetnek majd a résztvevők és a nézők.