Kétszettes hátrányból nyert Agassi

2005.09.08. 15:49
Kiélezett csatában, kétjátszmás hátrányból fordítva győzött Andre Agassi a szintén amerikai James Blake ellen a US Open teniszbajnokság negyeddöntőjében. A 35 éves világklasszis 3-6, 3-6, 6-3, 6-3, 7-6-ra nyert, és bejutott az elődöntőbe.
Fordulatos csatában, kétszettes hátrányból fordítva nyert Andre Agassi, honfitársa, James Blake ellen és bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, az US Openen.

Blake is remekelt

A fekete játékos az első játszmákban szinte hibátlanul teniszezett, könnyedén, 6-3, 6-3-ra nyert, és elhúzott. Agassi viszont nem adta fel, és két hasonló arányú szettel vágott vissza.

Az ötödik, döntő játszma rövidítésében 6-6-ig fej-fej mellett haladtak, majd Agassi meccslabdához jutott, és egy tökéletes fogadással értékesítette.

"Nem gondoltam volna"


Andre Agassi

"Egy pillanatig sem éreztem úgy, hogy meg tudom nyerni ezt a meccset, de valahogy mégis sikerült. Nyolcvan perc alatt lesöpörhettek volna a pályáról, de csak sikerült megkapaszkodnom, bár nem tudom, hogyan" - nyilatkozta a mérkőzés után Andre Agassi.

A 35 éves világklasszis elárulta, nem volt biztos benne, hogy idén még pályára léphet, ezért nagyon boldog: "Kevés olyan pillanat van, amely ennyire különleges".

Gineprivel találkozik a négy között

A másik ágon a szintén amerikai Robby Ginepri ugyancsak öt játszmában verte az argentin Guillermo Coriát. A két hazai játékos egymás ellen játszik az elődöntőben, így biztosan lesz helyi résztvevője a finálénak.

Férfi egyes negyeddöntő

Agassi (amerikai, 7.)-Blake (amerikai) 3:6, 3:6, 6:3, 6:3, 7:6 (8-6)
Ginepri (amerikai)-Coria (argentin, 8.) 4:6, 6:1, 7:5, 3:6, 7:5