Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Vízben segítettek az árvízkárosultakon

2005.09.18. 20:40
A magyarországi és erdélyi árvízkárosultak megsegítésére rendezett nagyszabású úszógálán a múlt, a jelen és a jövő úszói mellett összecsapott Schmitt Pál és Ábrahám Attila is, a legnagyobb siker mégis az óvodásoké volt.
Sikeresnek bizonyult a magyarországi és erdélyi árvízkárosultak megsegítése érdekében a Komjádi uszodában rendezett úszógála. A helyszínen több ezren nézték az eseményt, míg a három hete indított adományvonalra a televíziós közvetítés kezdetéig, több mint kétezren telefonáltak és ajánlottak fel különböző összegeket.

A legnagyobb siker az óvodásoké


Kattintson félmeztelen emberekért

Az első szám a franciaváltó volt, melyben óvodásoktól kezdve, junior és senior úszók, valamint az olimpiai bajnok férfi és a világbajnok női vízilabdacsapat tagjai is szerepeltek. A "nagy szám" azonban a más sportágak neves képviselőinek - többek között Kovács Katalin kajakos, Vörös Zsuzsa öttusázó és Kovács István ökölvívó olimpiai bajnokok - valamint közéleti szereplők és politikusok vízbe szállása volt.

Így az emberek láthatták Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság, Ábrahám Attilát, a Nemzeti Sporthivatal, Gyárfás Tamást, az úszószövetség, Gémesi Györgyöt, a vívószövetség, és Szekeres Imrét, a triatlonszövetség első emberét is úszni, miként Dávid Ibolya is rajthoz állt. (A nem profik közül az MDF elnök-asszonya végezte a legkomolyabb bemelegítést)

A politikus is ember
A versenyzők bemutatásánál a legnagyobb üdvrivalgás az óvodások nevének felsorolásakor volt. Szekeres Imre, az MSZP alelnöke, talán már a jövő évi választásokra gondolva, az egyik elfáradt versenyzőt segítette volna ki a vízből. A kisfiú azonban furcsán nézett a "kopasz bácsira", majd könnyedén kimászott a partra.

Kikapott a világbajnok

A folytatásban a 400m-es vegyesúszás világbajnoka, Cseh László mérte össze erejét a Kalicz Helga (hát), Jakabos Zsuzsanna (pillangó), Gyurta Dániel (mell), Hosszú Katinka (gyors) felállású négyessel. Cseh az első két úszószám után mintegy tizenöt méterrel vezetett, Gyurta azonban "saját számában" megelőzte őt, így Hosszú már mintegy tízméteres előnnyel indulhatott, amiből ötöt meg is tartott a végére.

Csehnek nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen nem sokkal később rajthoz állt a csillagszóró versenyen, melyen a résztvevők a medencében keresztbe úsztak, és az utolsók mindig kiestek. A végére Cseh és a gyorsúszó Zubor maradt, és a jelen első számú magyar úszója, ha kevéssel is, de nyerni tudott.

A NOB alelnöke csak a politikusokkal bratyizott
Meglepő volt látni, hogy a későn érkező Aján Tamás, a MOB jelenlegi alelnöke a sportolók mellett szinte elviharzott, ugyanakkor a politikai élet szerplőinél szinte mindnél megállt egy-két szóra. Legyen az kormánypárti, vagy ellenzéki. . .

Cseh már a rövidpályás vb-re készül

A verseny után a világbajnok úszó elmondta, nagyon elfáradt, ami szerinte természetes, hiszen csak két hete kezdte el az edzéseket, és alig úszott az elmúlt időben. Jelenleg a napi adag egy óra futás, egy óra úszás, ami minden bizonnyal heteken belül változik, és akkor tizenöt kilométer lesz a napi penzum. Cseh a decemberi rövidpályás VB- re készül, melyen a két vegyes mellett minden bizonnyal 100 háton is indul.

A zárószám a négyeslövő verseny volt, melyben a múlt és a jelen pólósai egyre messzebbről kísérelték meg bevenni az olimpiai bajnok Szécsi Zoltán és Gergely István, valamint a világbajnok Horváth Patrícia és Serfőző Krisztina kapuját.