Majoros bronzérmet nyert

2005.09.30. 19:48
Utolsó mérkőzésén fölényesen nyert, ezzel Majoros István bronzérmet szerzett a budapesti világbajnokságon.

Majoros István bronzérmet szerzett a kötöttfogásúak 55 kg-os súlycsoportjában a budapesti birkózó-világbajnokságon, miután a harmadik helyért rendezett összecsapáson legyőzte a dán Anders Nyblomot.

A bronzmeccs első felében a bevált támadáshoz, a szintén egész nap jól működő védekezés párosult, így Nyblom tehetetlen volt, 5-0-ra a kecskeméti klasszis nyert.

A második két perc sem hozott meglepetést: 3-0-ás előnye birtokában Majoros már egyáltalán nem akart akciót kezdeményezni az utolsó fél perc előtt térdelőbe küldött Nyblom ellen, így 3-1-re nyerte a menetet. Az athéni olimpia bajnoka és a 2000-es Európa-bajnokság aranyérmese a harmadik hellyel pályafutása legjobb vb-eredményét érte el.

"Az elődöntőben borzasztóan elfáradtam - mondta a mérkőzés után Majoros. - Már az is megfordult a fejemben, hogy ki sem állok a bronzmeccsre, de mindenképpen érmet akartam szerezni a hazai közönség előtt, így végül sikerült összeszednem magam. Nagyon sokat köszönhetek Hegedűs Csabának, aki a legnehezebb időszakban is biztatott."