Örökre eltilthatják a Roland Garros doppingoló döntősét

2005.10.05. 12:03
Doppingolás miatt akár életre szóló eltiltást is kaphat Mariano Puerta, az idei francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros döntőse. Az argentin játékos a párizsi tornán 2003 után másodszor bukott le tiltott szerrel.

Örökre eltilthatják az idei francia nyílt teniszbajnokság döntősét, Mariano Puertát.

Felfedték, ki bukott meg

Francia lapértesülések szerint a férfi egyesben finalista argentin játékos az, akinek pozitív eredményt hozott a doppingtesztje az idei tornán.

A L'Equipe pénteken arról írt, hogy egy olyan teniszező akadt fenn az ellenőrzésen, aki a második héten is versenyzett. Az újság szerdai számában már név szerint említi a huszonhét éves dél-amerikait, az eurosport.com szintén.

Négyszáz helyet jött fel


Puerta a Roland Garros döntőjében
(fotó: epa)

Puerta nagy meglepetésre jutott el a döntőig, de ott kikapott a spanyol Rafael Nadaltól.

A jelenleg a tokiói tornán szereplő Puerta 2003 februárjában egyszer már lebukott, akkor klenbuterol használata miatt kilenc hónapos eltiltást kapott, és csak tavaly júliusban térhetett vissza a pályára.

Akkor 440. volt a hagyományos világranglistán, de egy év alatt a kilencedik helyre jött föl, jelenleg a tizedik.

Az influenzára szedte

Az eurosport.com úgy értesült, Puerta a döntő után adott pozitív mintát, újra klenbuterollal. A játékos a menedzsmentjének azt mondta, Párizsban influenzára szedett gyógyszert. Visszaesőként viszont akár életre szóló eltiltást is kaphat.

Az utóbbi öt évben rajta kívül négy argentin teniszező bukott meg doppinggal, 2000-ben Juan Ignacio Chelát, 2001-ben Guillermo Coriát, 2003-ban Martin Rodriguezt, 2005-ben Guillermo Canast kapták rajta.