A KTM egy pilótát kirúgott, egyet igazolt?

2005.10.06. 15:15
Az olasz Gazzetta dello Sport című lap szerint a KTM Katarban kirúgta Anthony Westet, és a helyére a napokban a korábbi kétszeres világbajnok Manuel Poggialit igazolta le. A hírt a KTM-től senki nem kommentálta, a csapatvezetéssel összekülönbözött Talmácsi Gábor jövője egyelőre ismeretlen.
Nem indított motort a 250 köbcentis géposztályban Katarban a KTM. Az istálló múlt pénteken sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy a gépet biztonsági okok miatt nem lehet rajthoz állítani.

Összevesztek, kirúgták

A pletykák szerint viszont a kétkerekűvel semmi baj, valójában pilótájával, Anthony Westtel veszett össze Harald Bartol csapatfőnök. A Gazzetta dello Sport című olasz lap állítja, a gyár azért nem indult szombaton, mert kirúgták Westet, és nem volt, aki vezesse a negyedliteres KTM-et.

Az osztrák cég részéről ezt nem erősítették, de nem is cáfolták meg, mint ahogy Manuel Poggiali szerződtetését sem. Szintén a Gazzetta információja, hogy a napokban leigazolták a korábbi 125-ös és 250-es világbajnokot, aki idén a legkisebb kategóriában futott, leginkább a középmezőnyében.

A csapat nyaral, a honlapon semmi

A KTM hivatalos honlapján sem az olasz motoros megszerzése, sem az ausztrál elbocsátása nem szerepel. A cégtől lehetetlen információhoz jutni, a KTM csapat Katar és Ausztrália között járhat valahol, Bartol Ázsiában nyaral.

Nincs pontos hír Talmácsi Gáborról sem, nem tudni, Poggiali érkezése befolyásolja-e az ő pályafutását. Amennyiben Westet tényleg meneszették, Poggiali lehet 250-ben a magyar csapattársa.

Talmácsi sorsa jövő csütörtökön dőlhet el

Talmácsi Katarban főnöke utasítása ellenére győzött, ezért Bartol megharagudott rá. Szerződése érvényes az idei 125-ös, illetve a 2006-os 250-es világbajnoki futamokra a KTM színeiben, de szereplése bizonytalan. Menedzsere, Stefano Favaro a következő nagydíj helyszínén, jövő csütörtökön, Ausztráliában tárgyal Bartollal: akkor dől el, hogy marad-e a gárdánál Talmácsi, vagy máshová igazol.