Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Talmácsit megtartaná a KTM

2005.10.08. 13:44
A KTM sportigazgatója, Pit Beirer megerősítette a csapatnál a magyar motorost, Talmácsi Gábort, bár az istálló és a pilóta kapcsolata megváltozott a katari futamon.
Úgy tűnik, maradhat jelenlegi csapatánál, a KTM-nél Talmácsi Gábor. A magyar motorversenyző a katari 125 köbcentis futam utolsó méterein előzte meg márkatársát, Mika Kalliót vezetői utasításának ellenszegülve.

Nem volt egyértelmű a csapatutasítás

Talmácsi elismeri, arra kérték, segítse a pontversenyben nála jobban álló Kalliót a másik vb-favorit Thomas Lüthivel szemben, de szerinte a parancs nem volt egyértelmű. Nem hangzott el, hogy nem előzheti meg a másik KTM-et, és mivel Lüthi jóval mögöttük, a hatodik helyen volt, a 24 éves pilóta nem fogta vissza magát, és megnyerte a versenyt.

Kallio így hét helyett két ponttal vezeti a világbajnokságot, Talmácsi 45 egységgel van mögötte a harmadik helyen, ám még neki is van esélye, hiszen a maradék három futamon 75-öt lehet szerezni.

Jövő csütörtökön sok minden eldől

A Katari Nagydíj után a külföldi sajtóban felmerült, hogy a magyar tehetséget kirúgják a KTM-től, és az is, hogy attól függ jövője, Kallio megnyeri-e a világbajnokságot. Talmácsi menedzsere, Stefano Favaro az Indexnek néhány napja elmondta, szó sincs elbocsátásról, de azt elismerte, védence elhagyhatja az istállót. Minden a jövő csütörtöki megbeszélésen dől el, amikor Favaro, Talmácsi és Harald Bartol csapatfőnök Ausztráliában leülnek, és megtárgyalják a történteket.

Egyelőre úgy látszik, a KTM nem kezdeményezi a szakítást, ugyanis Pit Beirer, a cég sportigazgatója a Nemzeti Sportnak küldött üzenetében megerősítette Talmácsi helyét a csapatnál.

Továbbra is számítanak rá

A motokrosszos versenybalesete miatt tolószékhez kötött vezető szerint Katar után megváltozott a gyár kapcsolata Talmácsival, úgy gondolják, nem tartotta be az utasításokat. Az utolsó futamokon ennek ellenére támogatni fogják, a következő szezonban pedig a 250 köbcentis csapatukban indul a pilóta, az előzetes terveknek megfelelően.

A KTM viszont semmilyen hivatalos nyilatkozatot nem adott ki az esetről, a csapatfőnök Harald Bartolt pedig nem lehet elérni, mert Ázsiában nyaral. Mivel a szakember korábban nézeteltérések miatt a 125-ös világbajnok Arnaud Vincent-t és egy hete Anthony Westet is kirúgta a csapatból, várhatóan ő hozza meg a végső döntést Talmácsiról.

Nem kizárt a szakítás sem

Favaro korábban kijelentette: ha úgy érzik, Talmácsit nem támogatják a KTM-nél az eddigiekhez hasonlóan, ők kezdeményezik a válást.