Elárverezzük a cipőt, amelyikkel lerúgták Schumachert

2005.10.20. 10:31
"I'll be back" - üzeni aláírásával Michael Schumacher azon a stopliscipőn, amellyel Pindroch Csaba emlékezetesen csúszott be a hétszeres világbajnoknak a Forma-1-es pilóták júliusi, budapesti gálameccsén. A színész jótékony célra ajánlja fel az összeget: a pénz a kallódó kamaszoknak sporteseményeket szervező Jövőbarát alapítványhoz kerül. Licitáljon az Indexen!
Idézze fel a júliusi meccset!
Idézze fel a júliusi meccset!

"A futballban néha színészkedni is kell" - árulta el sejtelmesen Michael Schumacher az Indexnek még júliusban. A Forma-1 hétszeres világbajnoka arról beszélt, hogy valójában meg sem rúgták a pilótaválogatott budapesti gálameccsén.

Schumacher a földre került

A Nazionale Piloti Puskás-stadionbeli fellépésén a német világklasszissal nem udvariaskodott a magyar közéleti szereplőkből álló alkalmi együttesben játszó Pindroch Csaba. Úgy csúszott be neki, hogy Schumacher a földön maradt és látványosan a bokáját fájlalta. Utólag persze kiderült, a Ferrari-pilótának semmi baja nem történt.

"Én labdára mentem, csak így jött össze. De utána odamentem Schumacherhez, és azt mondta, hogy minden rendben van" - nyugtatott meg mindenkit a meccs után Pindroch. A Valami Amerika és a Szezon sztárja azonnal smseket és hívásokat kapott, barátai "dicsérték" keménységét.

Pindrochot kérdőre vonták

Pindroch Csaba (fotó: Barakonyi Szabolcs)
Pindroch Csaba (fotó: Barakonyi Szabolcs)

"A meccs utáni fogadásra mentünk a Kempinskibe, nálam volt minden felszerelésem. Ekkor jutott eszembe, aláíratom Schumacherrel a cipőt" - mesélte már szerkesztőségünkben Pindroch, kezében a Puma stoplissal. Nem volt könnyű elérni a világbajnokot, akinek egyik segítője nagyon haragosan nézett a színészre. "Kicsit mérges volt, mert a meccs előtt szóltak, vigyázzunk a sztárokra. Én nem tudok focizni, csak meg akartam mutatni, így kellene csinálni: lelkesedéssel."

"I'll be back"

Végül Baumgartner Zsoltnak adta a cipőt, aki megígérte, eljuttatja a világbajnokhoz a stoplist.

"Nem is hittem benne, hogy aláírja, végül Zsoltnak sikerült Schumacherrel találkoznia a belga futamon és alákanyarította." A Ferrari pilótája azt írta a cipőre, "I'll be back". "Ez szerintem nem csak azt akarja jelenti, jövőre újra Budapesten focizik. Úgy gondolom, üzent is, hogy jó lesz ő még a Ferrarival" - véli Pindroch.

Sportra jut

A stoplis (fotó: Barakonyi Szabolcs)
A stoplis (fotó: Barakonyi Szabolcs)

A Velvet Plazában zajló árverés 18900 forintról indul és az összeg a Jövőbarát Alapítványhoz folyik majd be. Az 1993 óta működő alapítvány elsősorban a kallódó fiataloknak szervez éjszakai sporteseményeket. Így akarnak segíteni, hogy a kamaszok elkerüljék a bűnözést és a káros szenvedélyeket.

"Úgy kerültem velük kapcsolatba, hogy meghívtak egy Guinness-rekorddöntésre, maratoni pingpongozáson voltam bíró. Ugyanis én ebben vagyok jó: háromszor voltam világbajnok - a színészek között" - büszkélkedett.