Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

'Önmagamat is le kell győznöm az olimpiáig'

2005.10.27. 18:17
Élete egyik legfontosabb felkészülését hajtja végre az Európa-bajnok Sebestyén Júlia, hiszen jövőre az olimpia mellett Európa- és világbajnokságot is rendeznek. Úgy gondolja, kondicionálisan még sokat kell fejlődnie, ezért meg is tesz mindent, mert az önbizalmához hozzájárulhat. Hibátlan gyakorlatokra van szüksége, különben lepontozhatják. Úgy vigyáz magára, mint a hímes tojásra, nehogy megbetegedjen. Új szponzort kapott.
"Ritka hosszú szezon áll előttem, hiszen már elkezdődött, már túl vagyok két versenyen, januárban Európa-bajnokság vár rám, februárban az olimpia, márciusban pedig világbajnokság. Nem volt zavartalan a felkészülésem, elszakadt a cipőm, Poszonyban mégis nyertem, Amerikában viszont lepontoztak, a nyolcadik lettem. Az egyik ugrásomat egy kombináció elemének minősítették a bírók - én is hibás vagyok természetesen -, így a negyedik kombinációt már nem vették figyelembe, pedig az volt a legnehezebb, és kiválóan is sikerült" - kezdte a 2004-es budapesti Európa-bajnokság legjobbja, Sebestyén Júlia.

Állítása szerint nem keseredett el, nem is bosszantotta túlzottan a dolog, és biztos benne, hogy jó úton jár. Koreográfusa az idei szezonra ismét az orosz Morozov lett, akivel a sikeres Eb előtt már együttműködött.

Úgy gondolja, kondicionálisan kell leginkább fejlődnie, mert jó erőben szeretne részt venni a legfontosabb versenyeken, és ha kiváló állapotban lesz, akkor nagyobb önbizalommal futhat ki a jégre.

"Önmagamat is le kell győznöm az olimpiáig, és már akkor is nagyon boldog leszek, ha mindent sikerült maradéktalanul kihoznom magamból. Mivel kis nemzet vagyunk, és a sportdiplomáciában kevésbé erősek, így hibátlan gyakorlatokat kell végrehajtanom, akkor lehet esélyem egy igazán jó eredmény elérésére" - magyarázta.

Nemzetközi cég reklámarca lesz
Sebestyén Júlia egyéves szponzorációs szerződést kötött a Teekanne teagyártó és -forgalmazó céggel csütörtökön.

"Büszkeséggel tölt el, hogy egy kontinenselső sportolót támogathatunk. Azért is esett rá a választás, mert az illeszkedési pont kézenfekvő, a teafogyasztás és a műkorcsolya egyaránt szezonális és a télre koncentrálódik" - mondta Bernhard Zoller, az osztrák cég igazgatója a Westend Hiltonban tartott sajtótájékoztatón.

Sebestyén nagy teafogyasztónak tartja magát, a gyümölcsöset kedveli leginkább, bár a zöldet is megszerette. Nem kizárt, hogy a cég nemzetközi reklámfilmjeiben is szerepet kap.

Sebestyén jelenleg naponta öt órát edz, délelőtt és délután is jégen van, balettórákat is vesz. Hogy kevés energiája maradjon, arról terepfutással gondolkodik. A monotóniát a műszaki egyetemen végzett tanulmányaival szakítja meg, idén nyáron azonban már szerzett két diplomát - szakedzői, sportmenedzseri - a Testnevelési Egyetemen.

Elismerte, idén nagyon kell vigyáznia magára, hiszen a tavalyi világbajnokságon náthája miatt betegen vett részt, és közrejátszott gyengébb szereplésében.

"Kerülöm a tömeget, nehogy átragadhasson az emberekről bármilyen vírus rám, amikor hazaérek, azonnal kezet mosok. A csarnokok légkondija azonban még így is nagy veszélyt jelent, de megpróbálok úgy ügyelni magamra, mint a hímes tojásra szoktak vigyázni" - mondta.