Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Totti vagy Seedorf csapatánál is kiköthet Talmácsi Gábor

2005.10.28. 10:35
Elképzelhető, hogy jövőre egy sztárfutballista csapatában versenyez Talmácsi Gábor. A magyar motorosnak élő szerződése van a KTM 250 köbcentis csapatába 2006-ra, de a cég csak péntek délután közli hivatalosan, hogy szükségük van-e rá.
Pénteken válhat bizonyossá, hogy jövőre is KTM-mel indul-e a gyorsasági motoros világbajnokságban Talmácsi Gábor.

Megrendült a bizalom

A magyar pilóta szeptemberben a 250 köbcentis kategóriára érvényes, egyéves, lejártakor opcionálisan meghosszabbítható szerződést kötött az osztrák márkával, de katari győzelme miatt kétségessé vált a folytatás: főnökei szerint utasításuk ellenére előzte meg a vb-re akkor még jóval esélyesebb társát, Mika Kalliót.

A legutóbbi, ausztrál futam előtt Talmácsi, menedzsere, Stefano Favaro és a KTM-csapatvezető, Harald Bartol tisztázták az ügyet, utóbbi megígérte, hogy a versenyző továbbra is a legjobb technikát kapja, ugyanúgy kezelik, mint Kalliót, és, ami alegfontosabb, 2006-ban is számítanak rá.

Más a hangulat

Favaro viszont az Indexnek elmondta, a hangulat mégsem olyan már az istállónál, mint Katar előtt volt, ezért az évvégéig még meggondolják védencével, hol folytassák.

Talmácsinak ugyanis három 125-ös kérője is van a következő szezonra: a tavaly világbajnok Kopron Sport tette a legjobb ajánlatot, de komolyan érdeklődik a két sztárfutballista, Clarence Seedorf és Francesco Totti csapata is.

A Honda 250-es csapatába 2007-ben kerülhetne

A Kopronnál és a Seedorf Racingnél Hondával, míg a Totti Top Sportnál Apriliával indulhatna, jelenlegi egyik legnagyobb riválisa, Mattia Pasini helyén.

A legelőnyösebbnek a Kopron ajánlata tűnik: ha 2006-ban a vb-n az első háromban lenne, biztosan fölkerülne az alakulat 250-es csapatába.

KTM-es folytatás a legvalószínűbb

Favaro szerint ennek ellenére egyelőre a KTM az első számú válásztásuk, az, hogy a csapat biztosan igényt tart-e rá jövőre, péntek délutánra derülhet ki. Mivel Ausztráliában nagyon marasztalták, valószínűsíthető, hogy az álláspontjuk nem fog változni.