Edina
-12 °C
-3 °C

Pókerverseny Kordával húszmillióért

2005.11.03. 15:17
November végén, Budapest két kaszinójában rendezik meg az első hazai pókerversenyt, a Budapest Poker Opent. Az egyre népszerűbb játék döntőjét a sporttelevízió közvetíti, a már megszokott Horvát János-Korda György kettősel.
"Ez egy komoly szellemi sport, amire akár az ember gatyája is rámehet" - érzékeltette a november november 27. és december 4. között Magyarországon először megrendezendő, Budapest Poker Open néven induló pókerbajnokságot Horvát János, a Sport1 televízió elnöke.

"Bárki megtanulhatja"

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Horvát elmondta, a verseny alapötletét az adta, hogy a csatornán futó sportközvetítések közül az általa és Korda György közreműködésével közvetített póker az egyik legnépszerűbb műsor. Terveik szerint, az egy héten át tartó verseny döntőjét, a megszokott Horvát-Korda páros szakkomentálná a sporttelevízióban.

"Remélem ez a verseny egy sorozat kezdete lesz" - tekintett tovább Korda György. A táncdalénekes elmondta, a No Limit Texas Hold'em a póker egy olyan változata, melyet bárki - kortól és nemtől függetlenül - megtanulhat, akár a profi szintig. "Éppen ezért jelentkezhet bárki, itt nem számít, ki a profi és ki az amatőr, hiszen egy jó lapjárás esetén bármi előfordulhat" - érzékeltette az esélyeket.

Ezútal nem a nyereség a lényeg

Korda szerint a verseny a póker népszerűsítése miatt jött létre, nem azért, hogy nagy nyereséget hozzon a kaszinónak. "Pedig ahhoz nagy művészet kell, hogy egy kaszinó ne legyen nyereséges" - mondta a játékszenvedélyéről is ismert művész.

Szűcs Kristóf versenyigazgató körülbelül 120 játékosra számít az asztaloknál, így a viadal összdíjazása meghaladhatja a húsz-, esetleg még a harmincmillió forintot is.

A póker legnépszerűbb vállfaja

Az összecsapásokat az úgynevezett No Limit Texas Hold'em játékban rendezik, amely a póker legnépszerűbb vállfaja szerte a világon: a játék lényege, hogy minden versenyző két kártyát kap lappal lefelé, továbbá öt kártya kerül az asztalra képpel fölfelé. A hét kártyából azt az öt lapot kell kiválasztani, amely a legerősebb összeállítást adja.

A verseny helyszíne két budapesti játékkaszinó - a Las Vegas és a Tropicana - lesz. A versenyre bárki jelentkezhet - ha befizeti az 55 ezer forintos nevezési díjat - a bajnokság hivatalos honlapján.