Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Talmácsi a Hondához szerződött

2005.11.06. 22:25
Az egyik legjobb istáló, a Honda Scot szerződtette Talmácsi Gábort. A magyar motoros mostani csapata, a KTM elfogadhatatlan szerződést ajánlott.

Talmácsi Gábor szakított a KTM-mel. A KTM-mel folytatott vasárnapi, eredménytelen megbeszélésüket követően Talmácsi és menedzsere Stefano Favaro egy plusz egy éves előszerződést kötött a Honda Scot csapatával, mely azt is tartalmazza, hogy Talma első számú pilóta lesz.

Amennyiben a magyar motoros jövőre az 1-3. hely valamelyikét szerzi meg a 125 kcm-esek között, úgy 2007-ben már a negyedliteresek között folytathatja szereplését. Az istállónál két HRC gyári Honda, a legújabb technikai háttér, és ugyanaz a szerelő gárda áll rendelkezésre, amellyel 2004-ben világbajnoki címhez segítették Andrea Doviziosót.

Favaro vasárnap délután kapta meg a KTM vezetőitől azt a hivatalos dokumentumot, amely rögzíti, hogy a magyar motoros által korábban aláírt szerződés semmis, ezért szabadon dönthet arról, hol kívánja folytatni a pályafutását.

Az új istálló főtámogatója a Scot útépítő társaság - Olaszország harmadik legnagyobb cége ebben a tevékenységi körben - az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint teljes bizalommal van a magyar versenyző iránt, és semmi kifogása nem volt az ellen, hogy ő legyen a csapat első számú versenyzője.

A végleges szerződés aláírására november 15-én kerül sor, mely csupán terjedelmében változik, minden egyes feltétele megegyezik az előszerződéssel. Ezt követően november 28-29-én sor kerül az első tesztelésre Jerezben. "Örülök, hogy végre véget ért a folytatással kapcsolatos hercehurca. A mai jó eredményt egy jó szerződés aláírása koronázta meg. Boldog vagyok, hogy egy ütőképes csapat első számú versenyzője lehetek jövőre" - mondta Talmácsi.

"Végre megnyugodhatnak a kedélyek. Úgy érzem, hogy a lehetőségek közül a lehető legjobbat választottuk amikor visszautasítottuk a KTM cseppet sem kedvező ajánlatát, és aláírtuk a Hondával az előszerződést. Az pedig, hogy egy ilyen nagy olasz cég, mint a Scot ennyire bízik Talmában külön öröm számomra. A szezonnak ugyan vége, de hamarosan ismét kemény munka vár ránk" - fogalmazott Favaro.

Talmácsi és csapata, a KTM viszonya azután romlott meg, hogy a katari nagydíj utolsó méterein a csapatutasítások ellenére megelőzte az akkor még a világbajnoki címre is esélyes finn csapattársát, Kalliót. A KTM ezután visszavonta korábbi ajánlatát, mely szerint Talmácsi a negyedliteresek között indulhatott volna jövőre, sőt, a 125 köbcentisek között is csak a tartalékcsapatban adtak volna a világbajnokságban harmadik helyen végzett versenyzőnek.