K1, földharc, visszavágás

2005.11.23. 11:31
Egy, a bokszringben elszenvedett vereségért akar visszavágni a hétvégén ellenfelének a magyar K1-bajnok Karacs Attila a miskolci Ring királyai gálán. A tíz meccs között lesznek MMA-összecsapások is, itt a harcosok földön fekvőt is üthetik, rúghatják majd.

A hétvégén újra gálát rendez a ketrecharcosokat, K1-eseket tömörítő Totalfight istálló, ezúttal Miskolcon.

Karacs a legnagyobb név

A nyáron megújult Városi Sportcsarnokban tíz meccset láthat majd a közönség a K-Pro MMA A Ring királyai gálán, egy részük a K-1 szabályrendszer szerint zajlik majd, ökölvívó ringben. A küzdelmek másik része MMA (mixed martial arts - kevert harcművészetek) szabályok szerint folynak majd, nyitott tenyerű kiskesztyűben - mondta az Indexnek Hadzisz Lázár főszervező.

Nincs földharc

#alt#

A K1-es csaták résztvevői közül kiemelendő a két nehézsúlyú bunyós, Karacs Attila (a 2005-ös K-1 magyar bajnok, King of the Ring Európa-bajnok, világkupa harmadik, több nemzetközi torna győztese, nagy esélyes a japán K-1 GP-n való indulásra) és Varga Péter (a legismertebb magyar K-1 versenyző, thai box világbajnok).

A meccsek tízunciás bokszkesztyűben zajlanak majd, földharc nincs.

Visszavágás két év után

Az augusztusi debreceni gálán a kétméteres francia óriást, Quarteront kivégző Karacs meccse a romániai Dávid Artúrral egy több mint kétéves történet apropóján jött létre. Karacsnak abban az időben nem volt K1-es meccse, ezért bevállalt egy amatőr bokszmérkőzést egy nemzetközi tornán, Dávid ellen. Utóbbi egy alkaros, szabálytalan ütéssel megrendítette ellenfelét a második menetben, amit a bíró másként ítélt meg és rászámolt Karacsra. Mivel a meccsnek nem volt tétje, Karacs edzője, Kovács László bedobta a törülközőt. A legyőzött akkor megfogadta, hogy visszavág majd Artúrnak, ha lehet K-1-es szabályok szerint.

Könyökkel tilos, a földön fekvőt lehet ütni

Az MMA-meccseket nyitott tenyerű kiskesztyűben vívják majd. Itt a szabályok nagyon szabadok, inkább a tiltások érdekesek. Tilos a lágyrészek, a gerinc teljes vonalának támadása, illetve a miskolci gálán nem lehet majd könyökkel ütni az ellenfél fejére. Engedélyezett viszont a földön fekvő versenyző fejének ütése, rúgása és taposása abban az esetben, ha az tudatosan védekezik.

Tatár újra a ringben

Kiemelendő Németh "Tatár" Gábor a nehézsúlyban (2 danos cselgáncsos, 17 ketrecharcából 12-t nyert, mindet K.O.-val), Sárközi Róbert aki az amerikai King of the Cage folyamatos részvevője, valamint Forró László, akinek a mostani rendezvényen kontinentális címmérkőzése lesz a romániai Európa-bajnokkal. A fehérvári Szűcs Zsolt a cseh Vale Tudo-bajnokkal (portugálul azt jelenti, hogy mindent szabad) csap össze.