Száguldó bob gázolta el a németek sikeredzőjét

2005.11.30. 16:55
A német bobozók szövetségi edzője, Raimund Betghe súlyos balesetet szenvedett a jövő évi téli olimpia helyszínén, miután az ausztrálok száguldó bobja egy kanyarban elütötte. Feltehetően a szakember hibázott, mert nem szabadott volna a pályán tartózkodnia.
A német bobválogatott már az olimpiai pályán - Cesanában - készül a jövő februári torinói játékokra, szerda reggel azonban egy súlyos baleset zavarta meg az edzést.

Kettős lábtöréssel, keringési zavarokkal szállították kórházba

Az ausztrálok körülbelül százzal száguldó párosa ugyanis egy kanyarban elütötte a németek kapitányát, az ötvennyolc éves Raimund Bethgét. A válogatottat tizenöt éve irányító szakember kettős lábszárcsonttörést szenvedett, megsérült a feje is, keringési zavarok is felléptek nála, eszméletét azonban nem veszítette el. Helikopterrel szállították kórházba, állapota stabil, túl van az életveszélyen.

Bethge ténykedése alatt százhárom érmet nyertek a bobozók és a szkeletonozók a nemzetközi versenyeken, ebből negyvenöt aranyérem. A legutóbbi olimpián a németek a négyesben elsők lettek.

Telefonált, nem figyelt

Egyelőre nem tudni pontosan, kinek a hibájából következett be a baleset, de gyaníthatóan a rutinos szakember hibázott, mert telefonált, és nem figyelt a hangosbemondóra, pedig figyelmeztették, hogy már nem tartózkodhat a pályán fél kilenctől senki. A baleset kevéssel kilenc óra után következett be.