Pályázat útján keresnek kapitányt a női pólósok

2005.12.01. 15:20
Faragó Tamás, a női vízilabda-válogatott kapitánya november elején úgy döntött, hiába szerzett világbajnoki címet csapatával, lemond posztjáról, hogy több időt tölthessen hármasikreivel. A szövetség ezért kritériumokhoz kötött pályázat útján szeretne kapitányt találni a csapat élére.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) csütörtökön pályázatot írt ki a női válogatott szövetségi kapitányi posztjára, miután a tisztséget betöltő Faragó Tamás nem kívánja megújítani december 31-én lejáró szerződését.

Faragónak a család az első

Mint ismert, hiába nyert a női vízilabda-válogatott idén júliusban tizenegy év után világbajnoki aranyérmet, a csapat szakvezetője, Faragó Tamás - aki játékosként szintén a kanadai Montrealban nyert vb-t - november elején úgy döntött lemond, mert a családjára szeretne több időt szentelni, nem pedig a sportágra.

A most kiírt pályázat nyertesével az MVLSZ 2008-ig szóló megállapodást köt. A szövetség kritériumai szerint a pályázó a tisztet főállásban köteles ellátni, ezért független személynek kell lennie, aki nem dolgozik vízilabdaklubnál, amellett van szakedzői képesítése, nemzetközi szakmai gyakorlata és rendelkezik legalább középfokú angol nyelvtudással.

December 15-ig lehet jelenetkezni

A kapitány feladata a női felnőtt válogatott helyzetének felmérése, a munkaprogram kidolgozása, szakmai célok kijelölése, az ezek eléréséhez szükséges eszközök, feltételek meghatározása, továbbá a női szakág utánpótlás-nevelésének összehangolása a felnőtt válogatott érdekeivel.

A pályázati anyagot - amelyet az MVLSZ elnöksége által kijelölt bizottság bírál el, majd tesz javaslatot az elnökségnek - szakmai életrajzzal kiegészítve a szövetséghez kell benyújtani december 15-e déli 12 óráig.