Homokvihar, kődobálás, eljegyzés a Budapest-Bamako Ralin

2006.01.07. 15:57
A Fapados Dakarnak nevezett kalandtúra utolsó előtti napján, nem csak a természeti körülményekkel, hanem a helyiek ellenszenvével - és az ezzel párosuló kőzáporral - is megkellett küzdeni a versenyzőknek.

A mauritániai Nuáksotból rajtolt, és 607 megerőltető kilométer után Kiffába érkezett meg pénteken a Budapest-Bamako rali mezőnye. A nap elején homokviharok nehezítették a résztvevők dolgát, a motoros Horváth András bukott is egy dűnén, de sérülés nélkül megúszta az esetet.

Kőzápor és technikai hibák

A céltól néhány kilométerre helybéli gyerekek kővel dobálták meg az elhaladó járműveket, aminek következtében Kovács Lajos Lada Nivájának betört az ablaka. A fiatalok feltehetően összetévesztették a karavánt a Dakar-rali versenyzőivel, akik az ország e részén nem örvendenek túl nagy népszerűségnek.

Az új 00-ás felvezető autó is átesett a tűzkeresztségen, ugyanis eltört a féktárcsája. A mezőny nagy része rendben megérkezett Kiffába, kivéve négy autót és két motorost, amelyek technikai okok miatt vesztegeltek a szavannán, így utasaik a szabad ég alatt éjszakáztak.

Lánykérés a homokdűnén

A pénteki nap legérdekesebb eseménye, hogy a 10-es autó pilótája, Kovács Miklós egy homokdűne tetején, kérte meg kedvese, Sívó Viktória kezét. Megbízható források szerint a hölgy igent mondott.

A rendezők által Fapados Dakarnak nevezett kalandtúra mezőnye 7632 kilométer megtétele után, hétfőn érkezik meg Mali fővárosába. A viadalon bármilyen autóval el lehetett indulni.