Hatezer forintért adta el olimpiai aranyát a német tornász

2006.01.17. 16:32
Tíz évvel olimpiai győzelme után a német tornász, Andreas Wecker csődbe ment, házát elárverezték, de rátalált istenre, és jelenleg igét hirdet, istentiszteleteket tart. A földi dolgok már nem érdeklik, olimpiai aranya mellett megszabadul két-két ezüstjétől és bronzától is. Összesen hatezerhétszáz forintot kapott értük.

Az egyik legsikeresebb német tornász, Andreas Wecker nemcsak tornászként szaltózott, hanem az életben is, írja róla a Bild keddi cikkében. Wecker a '96-os olimpián egy nagyon látványos döntőben a nyújtón nyert aranyérmet, emellett még két ezüst-, és két bronzérme is van a korábbi játékokról.

Csődbe ment, berlini házát elárverezték

#alt#
Wecker most már a Bibliát forgatja

A magánéletében viszont nem volt sikeres, első feleségétől elvált, fitneszcentere csődbe ment, berlini házát elárverezték, ő kétségbeesett, elhagyta második feleségét, valamint ötéves kislányát.

"Már régóta nagyon rosszul éreztem magam, számomra a világ dolgai már semmit sem jelentenek. Amikor nem tudtam kifizetni a számláimat, akkor talált meg János evangéliumának üzenete. Az értékeimet, az elismeréseimet, az óráimat, az érmeimet eladom, már csak az érdekel, hogy misszionárius legyek" - vallotta be. Az érmekért nem remélt hasznot, ám annál alighanem többre számított, minthogy 26 euró és 37 centet, vagyis hatezerhétszáz forintot kap.

Istentiszteleteket is tart

Wecker az Evangéliumi Szabadegyház tagja lett, terjeszti és hirdeti az igét, istentiszteleteket tart, és nagyon szereti, amikor előadásai után olyan életérzés látszódik a hallgatói arcán, mint amilyen az övén látszódott, amikor rátalált a hitre.

Elárulta azt is, amikor legnagyobb válsága idején az autópályán robogott, arra gondolt, ha most nekimenne ott egy oszlopnak, akkor hirtelen megoldódnának gondjai. "Átfutott az agyamon, ha az isten csakugyan létezik, akkor jöjjön most hozzám" - mondta.

Biztosítás és számlák nélkül

Wecker pillanatnyilag betegbiztosítás és számlák nélkül él, de isten kegyelmével és az egyház pénzügyi támogatásával - fejezi be a lap beszámolóját a harminchat éves bajnokról.