Sebestyén Júlia nem tudott az élmezőnyben maradni

2006.01.19. 23:27
Pavuk Viktória a tizenkettedik, a két éve kontinensbajnok Sebestyén Júlia a tizennegyedik lett a lyoni műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. A címvédő Irina Szluckajáé lett az arany.

A kűr sem jött össze Sebestyén Júliának, a korábban jól teljesítő Pavuk Viktória rontott csütörtökön a lyoni műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.

#alt#
Szluckaja megvédte címét (fotó: epa)

A 2004-ben Európa-bajnok Sebestyén, aki már a rövidprogramban is a várakozások alatt szerepelt, a tizenharmadik pozícióból várhatta a végső helyezésekről döntő kűrt. A jobbiknak tartott magyar versenyzőnek javítania azonban nem sikerült, miután programja során három ugrásból is elesett, így csupán 75,29 pontot kapott, összesítésben pedig 121,90 ponttal zárt és ez a tizennegyedik helyre volt elég.

A tavalyelőtti Eb-n negyedik Pavuk szerdán még jól teljesített, akkor a nyolcadik volt, a szabad korcsolyázás során azonban sokat bizonytalankodott, ráadásul egyszer ő is nagyobbat rontott (76,18 pont), így 126,88 ponttal - négy helyet visszacsúszva - a tizenkettedik lett.

A kűrt óriási előnnyel kezdő Szluckaja utolsónak mutathatta be szabadprogramját, így láthatta, amint közvetlenül előtte legnagyobb riválisa, a szintén orosz Jelena Szokolova hibátlanul teljesítette kűrjét. A honfitárs remeklése nem hatott rá bénítólag, egy kisebb megingástól eltekintve remekül futott, így óriási fölénnyel begyűjtötte hetedik Európa-bajnoki címét, s ezzel a kontinensviadal történetének legeredményesebb korcsolyázónője lett.

Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság, Lyon

Nők, Európa-bajnok: Irina Szluckaja (Oroszország) 193,24 pont 2. Jelena Szokolova (Oroszország) 177,81 3. Carolina Kostner (Olaszország) 172,45 ...12. Pavuk Viktória 126,88 ...14. Sebestyén Júlia 121,90