Ifj. Schirilla két kilométert úszott a 0,6 fokos Dunában

2006.01.21. 17:41
Tizenkilenc percet töltött a Dunában Schirilla György, aki minden évben megmártózik a jéghideg folyóban. Szombaton Nagymarosnál két kilométert úszott.
Idén már harmadszor úszott a jéghideg Dunában Ifj. Schirilla György. A sportember szombaton, ezúttal Nagymarosnál mártózott meg a 0,6 Celsius fokos folyóban.

Motorcsónakkal vitték a vízbe

Előzetesen arra lehetett számítani, hogy az eddigi Legnagyobb kihívás vár rá, ugyanis a Duna legveszélyesebb magyarországi szakaszánál vállalkozott 2000 méter teljesítésére.

"Motorcsónakkal vittek be a folyó közepére, ott merültem vízbe. Rengeteg örvény nehezítette a dolgomat, és nagyon hosszú időt, több mint 19 percet úsztam. Nem volt könnyű, rettenetesen átfagytam, de nagyon jó hangulatú próba volt" - mondta az MTI-nek a sportember.

Passióból csinálja

Schirilla elsődleges célja a hagyományőrzés - édesapja ugyanis 1957-től 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát -, de fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, illetve a közönség szórakoztatása is. Idei merülési próbasorozata jövő szombaton Ráckevénél zárul.