Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

Londonból indul a Tour de France

2006.01.24. 14:40
Kedden London polgármestere bejelentette, hogy jövőre a brit fővárosból rajtol a világ leghíresebb kerékpáros körversenye, a Tour de France. A korábbi angol klasszis, Chris Boardman szerint hat-hét millió szurkoló várható a nyitószakasz útvonalán.
Londonból rajtol a világ legismertebb kerékpáros körversenye, a Tour de France 2007-ben, jelentette be kedden Ken Livingston, a brit fővásos polgármestere.

Harmadszor brit földön

"A legendás francia viadal első szakaszának megrendezésével népszerűsítjük a sportágat, vonzó a nézők számára, és kifejezi, hogy a város képes nagy nemzetközi sportesemények megtartására" - mondta a 2012-es nyári olimpiát elnyerő London első számú vezetője.

A jövő évi Tour rajtja július 6-án, a befutója pedig Párizsban lesz 29-én. A verseny britanniai kitérője nem újdonság, 1974-ben Plymouth-t érintette, 1994-ben Dublinból indult. A tizenkét évvel ezelőtti nyitószakaszt az angol Chris Boardman nyerte, a volt klasszist akkor 2,5-3 millió rajongó nézte az útvonal mellett.

Rengeteg rajongóra számítanak

"Fantasztikus látványosság volt a Tour akkor, rengetegen követték, de a nézőszám Londonban annak a háromszorosa is lehet" - nyilatkozta a BBC-nek Boardman, aki 6-7 millió nézőre számít.

A Tour de France már eddig is többször rajtolt Franciaországon Kívülről, de legtöbbször akkor is a kontinensről, Belgiumból vagy Németországból.