Bika ugrott a lelátóra egy mexikói viadal közben

2006.01.31. 10:45
Megbokrosodott, és a nézőtérre ugrott egy bika a viadal közben, Mexikóvárosban. A féltonnás Kismadár nevű állat a VIP-páholy soraiban pusztított a rajongók között, míg egy pikador le nem szúrta. Ketten sérültek meg komolyabban.
Kiugrott a lelátóra a bika egy viadal közben, Mexikóvárosban, hétfőn - jelentette a bbc.co.uk. A mintegy féltonnás állat a majdnem két méter magas palánk felé indult, felugrott rá, átküzdötte magát a biztonsági árkon, majd a nézők között kezdett vágtatni.

Pajarito senkit nem kímélt

A rajongók igyekeztek menekülni, de a szűk sorok között ez nem volt könnyű, csoda, hogy csak ketten sérültek meg komolyabban: egy nőt felöklelt az állat, mellkasán 15 centiméteres sebet ejtett. Hihetetlen, hogy a Kismadár (Pajarito) nevű fenevad senkit nem taposott el, és miután elakadt a székek között, az egyik pikador kimászott, majd kardjával leszúrta. Az ámokfutás mintegy fél percig tartott.

A mexikóvárosi aréna hatvan éve épült, 48 ezres befogadóképességével az egyik legnagyobb a világon. A bika a VIP-páholyokban pusztított.

Csak fél órát állt a show

Hasonló eset még nem történt Mexikóban, de miután nagy nehezen sikerült a jókora fenevadat visszalökni a küzdőtérre, fél órával később már folytatódott a műsor.