Olcsóbban, de többet közvetít a téli olmpiáról az MTV

2006.02.03. 15:49
Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá az MTV és a MOB. Ennek értelmében, az aggasztó anyagi helyzetben lévő Magyar Televízió a nehézségek ellenére is mintegy 100 órát közvetít az egy hét múlva kezdődő torinói téli olimpiáról.

"Csak nehogy Győzike legyen" - mondta Rudi Zoltán, az MTV elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet a Magyar Oilmpiai Bizottság és a Magyar Televízió tartott abból az alkalomból, hogy a két fél hosszú távú megállapodást kötött, egészen a 2008-as pekingi olimpiáig. Ennek értelmében az MTV a Magyar olimpiai csapat hivatalos televíziós társasága, illetve arany fokozatú támogatója lett.

Az énekes-tévés úgy került a képbe, hogy a tájékoztató elején egy rövidfilmben levetítették a 2002-es téli és a 2004-es nyári olimpiai legszebb pillanatait és a televízió bekapcsolásánál ijedt meg Rudi a Gáspár-család "eszének" felbukkanásától.

Közösen, egy célért

"A sport a nevelés eszköze, az életöröm forrása, és kohézis a szegény és a gazdag gyerekek között, hiszen a sportban nincsenek ilyesfajta megkülönböztetések. A sport igazi hívó szó" - mondta Schmitt Pál. A MOB első embere hozzátette, hogy az MTV és a MOB szerződés nélkül is egymásra van utalva, hiszen a magyar sportsikerekért dolgoznak.

Rudi Zoltán, az MTV első embere elmondta: a televízió elkötelezett az olimpia mellett, hiszen az olimpiák mindig a legnézettebb műsorok a közszolgálati televízióban. "Az elképesztően aggasztó anyagi helyzet ellenére is azon dolgozunk, minél magasabb színvonalon láthassák a nézők a torinói ötkarikás játékokat".

Olcsóbban, de többet

Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője elmondta, hogy több mint száz órában közvetítenek a havas-jeges játékokról, és miután most nincs időeltolódás, jobb időben és jobb helyen lesznek láthatók a sportesemények, mint négy évvel korábban. A műsoridő jelentős része az m1-en kap helyet, s a tervek szerint minden sportág minden győztesét bemutatják.

A száz óra jelentős részét a műkorcsolya és a jégkorong teszi ki, de jelentősebb beszámolók lesznek a népszerű sí versenyekről, valamint a több magyar indulót felvonultató bob versenyekről is. Torinóba négy riporter, Gulyás László, Somos Zoltán, Szántó Dávid és Zelinkai Ildikó utazik, a költségcsökkentés érdekében, a műszaki stáb Budapestről segíti munkájukat.

Schulek és a sportcsarnok teteje
A Telesport főszerkesztője valószínűleg viccnek szánta azon kijelentését, hogy nagyon reméli, Torinóban egy sportcsarnok teteje sem szakad be - utalva a pár nappal korábbi balesetre -, vagy ha mégis, akkor ott nem lesznek a magyar tévések. Ezen többen is kényszeredetten mosolyogtak, csak Zelinka Ildikó, a Telesport munkatársa jegyezte meg halkan: Kösz...