A K-1-vb-ért küzdenek Budapesten

2006.02.20. 09:53
Minden eddiginél erősebb mezőny jött össze a K-1 európai selejtezőjére, amelyet szombaton Budapesten, a Papp László Sportarénában rendeznek. A magyarok közül sokat várnak a magyar bajnok Karacs Attilától és lesznek sztárrésztvevők is.

Szombaton rendezik a szabadstílusú küzdősportok csúcskategóriájának tartott K-1 európai selejtezőjét a Papp László Budapest Sportaréna.

A legerősebb mezőny

A győztes képviselheti Magyarországot a május 13-i, amszterdami K-1 Európai GP-n. Az amszterdami győztes kijut Oszakába, ahol egy mérkőzést kell megnyernie ahhoz, hogy bejusson a nyolc harcos közé, akik Tokióban csapnak össze a világbajnoki címért.

A budapesti nyolcas torna a hazai K-1-es versenyek történtében valószínűleg a legerősebb.

A tavalyi K-1 magyar nagydíj győztese, Karacs Attila december eleje óta készül a versenyre, elég jó formában van. A kézmunkája a nemzetközi K-1-es mezőnyben is élenjáró, rúgásainak kivitelezése és ereje is a sportág elitjére jellemző. Sajnos a múlt héten feltehetően vírusos fertőzést kapott el, amitől hányingere volt és az emésztése is fölborult kissé.

Karacsra a tengerentúlon is figyelnek

#alt#
Karacs Attila a magyar bajnokság megnyerésekor

A Karacsot felkészítő Total Fight istállónál bíznak benne, hogy a rosszullét nem nyomja rá bélyegét a szereplésére. Karacs jelenleg 102 kilós, de 190 centi magas, ezért hosszútávon a 110-115 kilós súly elérése a célja.

Az őszi miskolci Totalfight verseny előtt meghívást kapott Japánba, hogy partnere legyen Gary Goodridge-nek, aki a budapesti gála egyik sztárfellépője, azaz superfightere. A meghívást akkor a hazai verseny miatt nem fogadhatta el.
>>>>Nézze meg Karacs edzését!

Tavaly Dél-Afrikában segített felkészülni egy másik ismert K-1-es harcosnak, Mike Bernardónak nehézsúlyú thai-box világbajnoki címmeccsére, amit meg is nyert. A verseny után a tévékamerák előtt küldte el köszönő üzenetét Karacsnak. A 24 éves magyar harcos Európa-szerte ismert név a K-1-esek világában, de a tengerentúl is figyelnek rá.

Brunner törött kezekkel is készült

Karacs csapattársa, Brunner Tihamér decembertől tagja a Total Fight Team-nek. Thai-box világ és Európa-bajnok, könyök- és térdspecialista. Kellemetlen stílusával az egyik legveszélyesebb magyar harcos. Karacs mellett a másik fő esélyese a 25-i versenynek. Jelenlegi súlya 102 kiló, a tavalyi 93-hoz képest ez jelentős súlygyarapodás, de sajnos ez elsősorban nem a felkészülés eredménye. Mindkét keze törött volt egyszerre, emiatt nem tudott zavartalanul edzeni ennek eredménye ez a nagy súlykülönbség.

Idén és jövőre nem titkolt szándéka a Total Fighting Championship szervezőinek legalább két címmérkőzés hazai rendezvényen Brunner Tihamérral.
>>>>Nézze meg Brunnert is!

Nagy nevek is jönnek

Ezenkívül a már megszokott super fightokon, tehát a selejtezőn kívül csúcsmeccseken neves hazai és külföldi profi küzd meg. Igazi különlegességnek számít a hazai K-1 történetében a Gary Goodridge-Alekszej Inasov találkozó.

A selejtező műsora

K-1 MAX
Meiszter Gábor (Magyarország) vs Szecsei Szilárd (Magyarország)
Tartalék mérkőzés
Nagy Zsolt (Magyarország) vs Dejan Kekic (Szerbia és Montenegró)
Selejtezők
Brunner Tihamér vs Martin Rosalski (Lengyelország)
Varga Tamás (Magyarország) vs Ante Varnica (Horvátország)
Karacs Attila (Magyarország) vs Daniel Waciakowski (Csehország)
Nagy Tibor (Magyarország) vs David Doncrade (Franciaország)
Super fight
Zilai Sándor (Magyarország) vs Florentin Pintescu (Románia)
Varga Péter (Magyarország) vs Mindaugas Sakalauskas (Litvánia)
Alexey Ignashov (Fehéroroszország) vs Gary Goodridge (Trinidad és Tobago)