Újra börtönben a négyszeres olimpiai bajnok síugró

2006.03.17. 10:36
A tavaly szeptemberben szabadult négyszeres olimpiai bajnok Matti Nykänennek újra börtönbe kell mennie, mert megverte feleségét. A 43 éves volt síugrót korábban gyilkossági kísérlet miatt ítélték el több mint két évre, ezúttal négy hónapot kapott.
Egy tamperei bíróság négy hónap börtönbüntetést szabott ki Matti Nykänenre, a volt síugró sztárra, mert tavaly megverte a feleségét. A finn exsportoló így alig több mint fél év után újra börtönbe vonul.

Össze kellett varrni felesége fejét


Matti Nykänen

A 43 éves, négyszeres olimpiai bajnok - aki az utóbbi időben csak botrányai és zűrös magánélete miatt került a lapok címoldalára - szeptember 25-én úgy helybenhagyta negyedik feleségét, Mervi Tapolát, hogy a fején keletkezett sérülést hat öltéssel kellett összevarrni. A többszörös világbajnok Nykänent neje bántalmazásáért 2003-ban egyszer már négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Csak egy fél évet volt kinn

A védő azt kérte, Nykänen közmunkával tudhassa le büntetését, ám ezt a bíró elutasította.

Az exklasszist múlt szeptemberig azért tartották fogva, mert tavaly októberben emberölési kísérlet miatt két év két hónapos börtönbüntetést kapott.

Késelés, elvonókúra, öngyilkossági kísérlet

Az 1984-es szarajevói ötkarikás játékokon nagy-, míg 1988-ban Calgaryban közép- és nagysáncon, valamint csapatban is aranyérmes sportolónak már több botránya volt: késelés, számtalan elvonókúra és öngyilkossági kísérlet.

Élete teljesen félresiklott, az utóbbi időben énekesként lépett föl.