Talmácsi: A versenyen már csak jó történhet velem

2006.03.23. 14:13
Az idén Hondával versenyző Talmácsi Gábor túl egy vírusos fertőzésen, és egy fáradalmas, hosszú utazáson, úgy érzi, az első világbajnoki futamon már csak jó történhet vele. Ez számításai szerint az első hatba kerülést jelenti a spanyolországi Jerezben.

Szerdán egynapos, igen viszontagságos út után érkezett meg Jerezbe Talmácsi Gábor, a Moto GP idei első futamára. A 125 köbcentis kategóriában versenyző magyar motoros Bécsből Barcelonába utazott, azonban a Barcelona-Jerez járatot törölték, így csak Sevillába tudott elmenni és onnan egy újabb száz kilométeres utazás várt rá a futam helyszínére.

Nincs jó passzban

Talmácsi egyébként sincs jó passzban, a héten beteg volt, vírusos fertőzéssel bajlódott. "Szerdán még elég rosszul éreztem magam, mára azonban javultam, jobban vagyok, igaz a betegség és az utazás miatt elég fáradtan" - mondta a tavalyi szezonban az összetettben a harmadik helyen végzett motoros.

Új csapatáról, a Humangest Hondáról elmondta, miután olaszok, sokkal lazábbak, barátságosabbak vele, mint a KTM-nél voltak. Kifejezetten örül, hogy van egy 16 éves csapattársa Lorenzo Baroni, aki fiatalságával, elszántságával jól motiválja őt.

Cél az első hatban végezni

Ugyancsak a csapathoz tartozik a csapat "legnagyobb neve" Andrea Dovisioso, aki a 250-es kategóriában megy, de a 125-ösök között már világbajnok is volt. A jerezi versenyen "debütál" a magyar pilóta új sisakja is.

"Eddig minden negatív volt, úgy hogy a versenyen már csak jó történhet velem" - mondta Talmácsi, aki nem tudja, mire számíthat, de látatlanban az első hatba akar kerülni. Ez nem is tűnik lehetetlennek, hiszen a vb-t megelőző utolsó tesztelésen - két hete éppen Jerezben - a hetedik helyen végzett.