Szilárda
0 °C
6 °C

Hajtóvadászat a vb-ezüstérmes sízőt megölő férj után

2006.05.03. 10:16
A német és a svájci sajtó egyelőre csak találgatja, mi lehetett Gerold Stadler indítéka, miért végzett volt feleségével, a vb-ezüstérmes síző, Corinne Rey-Bellet-vel, illetve annak öccsével. A tettes után hajtóvadászat indult, a gyilkosság idején a házban tartózkodott az áldozat kétéves kisfia, de ő sértetlenül megúszta a horrorfilmbe illő tragédiát.

Országos hajtóvadászatot indított a svájci rendőrség a világbajnoki ezüstérmes síző, Corinne Rey-Bellett gyilkosa, vagyis férje után.

Öt lövéssel végzett a testvérekkel

#alt#
A képen a gyilkos férj (fotó: AFP)

A harmincnégy éves bankár, Gerold Stadler a gyanú szerint hétfőn behatolt felesége szüleinek crosets-i otthonába, majd összesen öt lövést adott le rá, valamint öccsére, Alain Rey-Bellett-re és édesanyjukra.

A harminchárom éves egykori versenyző és harminckét esztendős testvére azonnal meghalt, az anyjuk súlyos sérüléseket szenvedett, de ahhoz még volt ereje, hogy értesítse a mentőket. A Bild úgy tudja, Alain a pénteki házasságára készült.

Corinne Rey-Bellett öt Világkupa-futamot nyert pályafutása alatt, olimpikon is volt.

Tizenegy napot élt együtt a pár

"Stadler kézre kerítése jelenleg abszolút elsőbbséget élvez" - jelentette be a hatósági szóvivő. A német lapok arról is írnak, hogy Corinne kétéves kisfia, Kevin végigélte a drámát a házban, de ő nem sérült meg. (A tudósításokból nem derül ki egyértelműen, hogy Stadler volt-e a fiú apja.)

Rey-Bellett a közelmúltban vált külön férjétől - egyes hírek szerint mindössze tizenegy napot éltek együtt házasként -, és költözött vissza a szüleihez. Van olyan feltételezés is, miszerint a gyilkosság indoka az volt, hogy Corinne újra teherbe esett, de nem a korábbi férjtől.

Horror, ami történt

A nyomozók a helyszín közelében megtalálták a volt házastárs autóját, a férfi azonban egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik.

"Horror, ami történt, egyszerűen nem találok szavakat" - mondta a bűncselekmény után Sylviane Berthod, az egykori csapattárs. "Mióta felhagyott a sízéssel, csak a fiával törődött, az volt az elsődleges életcélja, hogy ő is versenyző legyen" - kesergett a szövetség elnöke.